Nedcargo Logistics Group heeft de afgelopen drie jaar een grote transformatie ondergaan. Oprichters Diederik Jan Antvelink en Roderick de la Houssaye hebben de dagelijkse leiding van de logistieke dienstverlener overgedragen aan ceo Jurgen Mook en cfo Frits van Alem, directeur Transport & Distributie Atze Hospes, directeur Forwarding Marcel van Staaijeren en commercieel directeur Peter Korpershoek. 

Logische stap voor Roderick de la Houssaye

De la Houssaye: “In juli 2021 heb ik een stapje terug gedaan. Sindsdien heb ik geen operationele verantwoordelijkheden meer. Ik vind het nu tijd om nieuwe dingen te gaan doen. Het voelt voor mij als een logische stap om afscheid te nemen van Nedcargo.” 

“Ik verlaat het bedrijf met veel trots, maar vooral met geweldige herinneringen en heel veel dankbaarheid aan iedereen met wie ik heb samengewerkt; klanten, partners, aandeelhouders en natuurlijk alle Nedcargo-medewerkers. Ik zal alles en iedereen heel erg missen, maar ik weet zeker dat ik de meesten terug zal zien, binnen of buiten de logistiek.” 

Studievrienden 

Studievrienden Roderick de la Houssaye en Diederik Antvelink gingen in maart 2000 samen naar de Kamer van Koophandel om Nedcargo in te schrijven. In 2002 kwam Van Uden Groep erbij als aandeelhouder en samen hebben ze Nedcargo doen uitgroeien tot dé logistiek dienstverlener in Food & Beverage in de Benelux.

“Nedcargo zal Roderick missen vanwege zijn inzet voor goede relaties met onze opdrachtgevers”, zegt Antvelink. “Persoonlijk zal ik hem missen bij de momenten dat we moeilijke keuzes moeten maken. Dat hebben we de afgelopen jaren vaak samen gedaan. Met z’n tweeën hebben we altijd de neuzen dezelfde kant op gekregen bij onze onderneming. Zonder Roderick was Nedcargo niet geworden wat het nu is.” 

Nedcargo en LPP

Anno 2022 is Nedcargo Logistics Group met een omzet van € 150 miljoen per jaar leidend in de distributie van levensmiddelen in de Benelux. “Wij zijn een toonaangevende innovatieve forwarder, ontwikkelaar van de terminal het Alpherium en van innovatieve elektrisch aangedreven binnenvaartschepen”, aldus Antvelink.

Nedcargo Holding zal zich de komende tijd bezighouden met investeringen in haar deelnemingen zoals Nedcargo Logistics Group en Den Bosch Max Shipping Group. Daarnaast beheert de holding de onroerendgoedportefeuille. Na het vertrek van De la Houssaye zal Antvelink hieraan in zijn eentje leidinggeven. De la Houssaye zal ook niet meer operationeel betrokken zijn bij LPP, het investeringsplatform voor de logistiek dat onlangs is opgericht.