Het nieuwe gedeelte van het pand biedt nu de mogelijkheid om bijna dubbel zoveel pallets op te slaan. Er zijn negen laaddocks gerealiseerd, een gekoelde expeditieruimte en ontvangstruimte voor chauffeurs. Daarnaast zijn op de bovenverdieping een kantoor en vergaderruimte gemaakt. 

Logistieke diensten Mulder Groep

Naast de vraag naar meer opslagruimte, is de vraag naar logistieke diensten groot. Met deze uitbreiding kan Mulder zijn klanten naar eigen zeggen nog beter ontzorgen en is het bedrijf klaar voor grotere volumes. “We kunnen het hele logistieke proces voor onze klanten verzorgen”, zegt een woordvoerder. “Van het laden, lossen en vervoeren van goederen of zeecontainers, tot het opslaan, ompakken, labelen en orders picken. Met de gekoelde expeditieruimte kunnen, op eigen locatie, geconditioneerde goederen direct na laden, gegroupeerd worden en weer geladen voor vervoer.” 

Met de FSSC-certificering, voor zowel transport- als opslagactiviteiten voldoet Mulder aan alle richtlijnen en kan de kwaliteit goed geborgd worden. De naam Mulder Groep op het pand verwijst naar de diverse diensten die Mulder inmiddels aanbiedt: transport, magazijn en training.

Archeologische vondsten

Bijzonder aan deze verbouwing was dat er 25 verschillende lengtes heipalen de grond in gingen, allemaal gemarkeerd met verschillende kleuren. Dat hadden de vaklieden nog niet eerder meegemaakt. De reden hiervan is dat er vroeger op deze plaats rivierduinen waren, die zelfs bewoond zijn geweest. Tijdens het bouwrijp maken van de grond in 1997, is op deze kavel een van de oudste akkers opgegraven en zijn er diverse archeologische vondsten gedaan. Mulder is momenteel bezig om in samenspraak met gemeente Urk en de betrokken archeoloog een gedenkteken te plaatsen.

Chauffeurskantine

Mulder heeft een officiële opening van zijn nieuwbouw nog niet gepland. Eerst wordt gestart met het laatste deel van het project: het aanpakken en uitbreiden van de huidige chauffeurskantine, zodat die ook klaar is voor de toekomst.

Lees ook:
Geef de logistieke werknemer toekomst
‘Om ook in de komende dertig jaar ruimte voor een sterke logistieke sector te houden is het van groot belang dat er meer oog komt voor de werknemers’, schrijft columnist Christiaan van Luik in het kader van ‘30 jaar Transport & Logistiek’.