“De drie nieuwe DAF’s LF rijden in de regio’s Amsterdam en Berkel en Rodenrijs”, vertelt Hubertus. “Het gaat bij alle drie om LF 180 16-tonner met een korte wielbasis, die vooral bieren vanuit de regionale distributiecentra van AB-InBev naar de horeca brengen in steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Rijswijk en Leiden. Naast de inzet van deze DAF’s zullen we binnenkort ook nog een nieuwe DAF LF Electric voor AB-InBev gaan inzetten. Met name voor de kortere ritten en binnenstedelijke distributie willen wij meer en meer overgaan naar elektrisch aangedreven vrachtwagens. De komende jaren zal dus het aandeel elektrische vrachtwagens blijven groeien.”

Tevreden over DAF LF

Nabuurs heeft al DAF’s LF rijden en met tevredenheid. De cijfermatige prestaties, dus de kilometerkostprijs, is marktconform. Hubertus is ook goed te spreken over de voordelen voor de chauffeurs. “De lage instap is erg prettig als je vaak moet in- en uitstappen. Minstens zo belangrijk is het goede zicht dat de LF biedt op de omgeving. Dat is echt een voordeel voor de veiligheid. En de zeer korte draaicirkel is fijn bij het manoeuvreren. Het zijn juist deze eigenschappen die ook de LF Electric een uitblinker maken als voertuig waarmee wij de transitie naar elektrisch transport willen maken.”

Laaggeplaatste zijruit en dodehoekwaarschuwing

De nieuwe DAF LF-bakwagens zijn afgeleverd met de laag geplaatste, extra zijruit in de bijrijdersportieren zodat de chauffeur fietsers en voetgangers rechts naast de cabine kan zien. Ook zijn de voertuigen voorzien van Lisa2alert-dodehoekwaarschuwing. “Dus omstanders horen een pieper als de LF rechtsaf slaat. Ook bij het achteruitrijden horen ze de trucks piepen en daarnaast heeft de chauffeur de beschikking over een achteruitrijcamera. Veiligheid staat bij Nabuurs altijd al voorop, vandaar dat we investeren in opties die de veiligheid bevorderen.”

Nabuurs als ketenregisseur

Nabuurs heeft meer dan twintig vestigingen door heel Nederland, met ruim 1.000 medewerkers in dienst. Al sinds 1928 is het bedrijf actief als logistiek dienstverlener en vandaag de dag gespecialiseerd in belevering van food- en horecabedrijven, met name als ketenregisseur voor de volledige supplychain. “Nabuurs spant zich in voor het vinden van de beste weg voor het vervoer van de producten van fabrikant tot verkooppunt op het gebied van kosten, service, duurzaamheid en veiligheid”, vertelt Hubertus. “We ontwikkelen en implementeren integrale logistieke oplossingen voor fast moving consumer goods-bedrijven: b2b- én b2c-bedrijven met als specialisatie food, personal care, retail en horeca.”