Van Rooij (47) is niet nieuw in de organisatie. Hij bezat al een significant aandeel van 48,57 procent in de onderneming. Direct na zijn studie begon hij 26 jaar geleden als assistent-transportplanner van Willie van den Broek en wist zich gaandeweg op te werken tot directeur en mede-eigenaar. Deze weg heeft uiteindelijk heeft geleid tot de aandelenoverdracht die op 31 maart werd bekrachtigd en hem volledig eigenaar maakt. 

Van den Broek Logistics

“Van den Broek kent een rijke historie van maar liefst 57 jaar”, vertelt Willie van den Broek. “In die jaren zijn we een toonaangevend transport- en opslagbedrijf geworden en gegroeid naar een solide organisatie met circa 150 medewerkers, 75 vrachtwagens en het dubbele aantal opleggers. In onze magazijnen herbergen we structureel zo’n 40.000 pallets voor onze klanten. Kortom: een onderneming waar we met z’n allen trots op zijn. Met Karel hebben we de afgelopen jaren een weg uitgestippeld die uiteindelijk zou leiden tot volledige overname van de werkmaatschappijen. Ikzelf, mijn vrouw Annelies en dochter Audrey zijn blij dat de opvolging binnen het bedrijf zo toekomstbestendig gegarandeerd is en hebben hier het volste vertrouwen in.”

Logische keuze voor Karel van Rooij

Karel van Rooij benadrukt dat de overname een logische keuze is. “Na en door deze overdracht verandert er niets in de huidige bedrijfsvoering en dienstverlening. Ook voor medewerkers, opdrachtgevers en leveranciers heeft het geen gevolgen. Waar we de afgelopen jaren veel externe overnames zagen door grote logistieke partijen en investeerders, kiezen wij ervoor de toekomst intern zeker te stellen. Daarmee borgen we onze huidige service, kwaliteit en flexibiliteit en gaan we onverminderd door om met eigen mensen en middelen onze opdrachtgevers in de gehele logistieke keten te ontzorgen.” 

Perfecte leerschool

Volgens Van Rooij heeft hij “een perfecte leerschool” binnen het bedrijf van Van den Broek gehad. “Dat ik op de ladder mee heb kunnen klimmen tot waar ik nu sta toont de enorme waardering en het vertrouwen aan dat Willie, Annelies en Audrey mij hebben gegeven. Ik hou het oorspronkelijke gedachtegoed van het familiebedrijf vast en zal de naamvoering en het vertrouwde beeld op de weg dan ook niet veranderen.”