“Nijhof-Wassink en Wemmers zijn allebei specialist in bulktransport, waarbij Wemmers is gespecialiseerd in liquid food en Nijhof-Wassink op het gebied van feed logistics en chemical logistics”, vertelt Erik Schiphorst, ceo van de Nijhof-Wassink Group. “Beide bedrijven zijn actief in een zeer concurrerende markt waarbij kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit centraal staan. Nijhof-Wassink groeit in zijn marktgebied en de mogelijkheid om food toe te voegen aan het bestaande portfolio zorgt voor diversificatie in het aanbod van gespecialiseerd transport. Het heeft een positief effect op de continuïteit van ons bedrijf. De stappen die we de laatste jaren hebben gezet in data-analyse, efficiency en gerichte sturing is een enorme slag gebleken. Dezelfde slag willen we maken in het mooie bedrijf Wemmers, dat Europees actief is in vele landen.” 

Nijhof-Wassink Group breidt flink uit

Door de samenvoeging van de kennis en netwerken van de bedrijven breidt het aantal vakspecialisten flink uit. Nijhof-Wassink Group is na de overname met 1.750 collega’s actief in actief thuislanden in de logistieke en truckbranche. Met bijna achthonderd eigen combinaties is het bedrijf gespecialiseerd in het vervoeren en opslag van (dry & liquid) bulkgoederen voor de chemische en veevoederindustrie en in de voedingssector. 

Toekomstperspectief

“Bij Wemmers hebben we naar de huidige marktomstandigheden en de verschillende scenario’s gekeken om ook in de toekomst een gezonde transportgroep te blijven”, zegt Paul van den Nieuwenhuizen, directeur/eigenaar van Wemmers TankTransport. “Een overname behoorde tot een van de mogelijkheden waarbij toekomstperspectief en aandacht voor de medewerkers van doorslaggevend belang waren. In de gesprekken met Nijhof-Wassink ontstond een bijzondere klik en een goed gevoel. Nijhof-Wassink is een hecht familiebedrijf met een sterke focus op zijn mensen. Met het verenigen van onze merknamen Wemmers en Troll binnen de Nijhof-Wassink Group worden twee bedrijven met eenzelfde DNA en dezelfde focus bij elkaar gebracht en kunnen beide bedrijven van elkaars sterke punten profiteren.”

Integratie van medewerkers en klanten

Schiphorst vult aan: “De komende tijd zullen we gebruiken om ervoor te zorgen dat iedereen zich snel binnen de Nijhof-Wassink familie thuis voelt. In de integratieperiode zullen we sterke focus houden op de klanten van Wemmers, zodat een goede basis voor de toekomst gelegd kan worden. Paul van den Nieuwenhuizen zal dan ook leiding blijven geven aan de Wemmers-organisatie en de integratie met Nijhof-Wassink begeleiden en ondersteunen.”

Lees ook: Nijhof-Wassink tekent duurzaamheidsverplichting