Na de openingshandeling krijg koning Willem-Alexander krijgt na de openingshandeling een rondleiding door het distributiecentrum, langs de verschillende nieuwe technologieën die Picnic speciaal heeft ontwikkeld voor dit distributiecentrum, zoals frameloaders en bagging- en liddingmachines.

Gerobotiseerd, tóch 1.000 arbeidsplaatsen

Het nieuwe distributiecentrum ligt aan de Atoomweg op het Utrechtse bedrijventerrein Lage Weide en heeft een oppervlakte van 42.000 m2. Ondanks de zeer hoge graad van robotisering biedt het plaats aan achthonderd tot 1.000 gevarieerde arbeidsplaatsen. Voedselverspilling wordt tegengegaan en het gebruik van verpakkingsmateriaal kan door de opzet sterk worden verminderd. 

Verdeeld over drie temperatuurzones is er ruimte voor meer dan 250.000 kratten om producten in op te slaan. Door het inzetten van slimme technologie kunnen medewerkers volgens Picnic efficiënter en ergonomischer werken. Ook in Zwolle, Dordrecht en Ridderkerk opent de websuper de komende jaren grotendeels gerobotiseerde distributiecentra.

Over Picnic

Voor zijn lancering eind 2015 werkte Picnic drie jaar lang in stilte aan het thuisbezorgen van boodschappen zonder onnodige tussenschakels. De klant kiest welke rit het beste uitkomt en weet via de Picnic-boodschappenradar tot op de minuut precies hoe laat de bezorging zal plaatsvinden. De kosten van deze nieuwe manier van distributie zijn zo laag, dat de bezorging gratis is en de boodschappen de laagste prijs hebben. In 2018 startte Picnic ook in Duitsland en in 2021 in Frankrijk. Picnic is een initiatief van ondernemers Joris Beckers, Frederik Nieuwenhuys, Michiel Muller en Daniel Gebler.