Waldo Hoogenhout die zich voor Railpro bezig houdt met de planning vertelt dat het bedrijf sinds zes maanden samenwerkt met MendriX. Voordat het Transport Management Systeem werd geïmplementeerd was hij vooral bezig met het overtypen van informatie in een Excel file. “Dankzij MendriX is er nu tijd voor andere dingen. Ik kan mij focussen op het analyseren van de kosten en het berekenen/afwegen van kosten en baten. Wanneer de chauffeurs straks gaan werken met de app, hoef ik niet alles voor ze uit te printen.

Spoed

MendriX TMS zal gekoppeld worden aan SAP, zodat orders die binnenkomen, automatisch doorgesluisd worden naar MendriX. Hoogenhout geeft aan daarover zeer positief te zijn. “Het is een wereld van verschil. De planning verandert gemiddeld vier keer per dag. De hele dag hebben we te maken met veel spoed- en ad hoc opdrachten. Dat is vrij normaal in ‘onze wereld’: Railpro levert diverse producten die in en naast het spoor worden toegepast. Gelukkig is het heel gemakkelijk om de planning aan te passen in dit systeem. Wijzigingen worden automatisch en direct naar de chauffeurs verzonden.”

Sinds kort heeft Railpro ook een webshop geopend. “Voor afnemers is dat even wennen, maar al snel bemerken ze ook het voordeel hiervan. Op termijn is het de bedoeling dat alle orders online binnen komen. Een order bestaat vaak uit meerdere producten, en soms zijn er meerdere orders op één adres. Het is dan best een uitdaging om zo efficiënt mogelijk in te plannen op een adres. Met behulp van MendriX TMS willen we dat dan clusteren”, aldus Hoogenhout. Hij is erg te spreken over de samenwerking met MendriX. “Vanaf het begin gaat het heel goed, mede omdat de communicatie ook heel soepel verloopt.”
Plannen met MendriX: Een wereld van verschil