Beide familiebedrijven staan volgens Mark van der Drift, ceo bij Polar Special, bekend om hun vakmanschap, kwaliteit van dienstverlening en een moderne kijk op de markten waarin ze opereren. Door verdere focus en specialisatie in de door hun gekozen dienstverlening aan te brengen zijn beide familiebedrijven volgens Van der Drift klaar voor de toekomst. 

Schaalvergroting Polar Special 

“We zien de overname van de Truvion Healthcare Logistics als een verdere versterking van onze dienstverlening”, vertelt Van der Drift. “Farma is nog meer een echt specialisme in de markt aan het worden en met deze schaalvergroting kunnen we onze klanten een nog breder dienstenportfolio aanbieden. Ook is schaalgrootte noodzakelijk om mee te kunnen in de toenemende kwaliteitseisen, flexibiliteit, duurzaamheid en digitaliseringsslagen in deze sector.”

Verkoop is strategische keuze 

“De verkoop van deze logistieke activiteiten is een strategische keuze om verdere focus in onze onderneming aan te brengen”, vertelt Oliver de Graaf, ceo bij Truvion Healthcare. “Hiermee kunnen we verder bouwen aan ons huidige portfolio en daarnaast het introduceren van innovatieve producten, concepten en diensten op het gebied van healthcare, met als doel bij te dragen aan de kwaliteit van zorg voor patiënten in de Benelux.”

Lees ook: Cornelissen met twee eActrossen voor Albert Heijn de binnenstad in

Polar Special blijft de logistieke dienstverlener voor Truvion Healthcare, aldus De Graaf. “Wij kijken dan ook uit naar deze samenwerking. Daarnaast zijn wij heel blij dat onze mensen wederom bij een familiebedrijf terecht zijn gekomen.” 

Onderdeel van Cornelissen Groep

Polar Special is onderdeel van de Cornelissen Groep en een familiebedrijf dat gelooft in de kracht van vooruitstrevende logistiek in vitale sectoren. Na de overname groeit het bedrijf toe naar een jaaromzet van € 150 miljoen en ruim 1.100 werknemers. Met een sterk transportnetwerk, warehousing, value added logistics en diverse distributie mogelijkheden wil de Cornelissen Groep een innovatief platform van logistieke oplossingen zijn voor onder andere retail, fmcg en farmabedrijven.