De goederenstroom is momenteel snel aan het veranderen. De enorme toename van het volume in de voedings- en drankensector gaat gepaard met een even dramatische daling van de vraag binnen sectoren als events & hospitality. Voor logistieke bedrijven en transporteurs betekent dit dat ze hun hele planning moeten aanpassen en hier bijna dagelijks weer op moeten reageren.

Gratis onlineritplanningstool

Daarom biedt PTV Group voor alle helden die tijdens de covid-19-crisis voor de zorg of overige specifieke bezorgdiensten een extra tool kunnen gebruiken om de rit- en routeplanning te verzorgen, gratis het online ritplanningssysteem PTV Route Optimiser CL aan. De software is een cloud-gebaseerde oplossing die in één werkdag kan worden geïmplementeerd zonder de huidige dagelijkse werkzaamheden te verstoren, zodat alle orders automatisch en optimaal kunnen worden verdeeld. In deze uitdagende tijd vertaalt de mogelijkheid om sneller, efficiënter en met beperkte middelen te leveren, zich in het redden van levens.

Retailers en restaurants bezorgen aan hun klanten

Om hun bedrijf draaiende te houden, schakelen velen over op e-commerce concepten of eigen bezorgdiensten voor hun klanten. Verenigingen zoals het Rode Kruis bieden winkel- en bezorgingsdiensten aan voor mensen die hun huis niet kunnen verlaten. Maar hoe kan een e-commerce- of bezorgsysteem worden opgezet zonder voorafgaande ervaring? Hoe kan een efficiënt en bij voorkeur ook duurzaam proces worden geïmplementeerd? Net als op andere gebieden, zoals thuiswerken of online onderwijs, speelt de juiste technologie een belangrijke rol. Ritplanningssoftware kan helpen bij het samenstellen van orders in optimale routes om zo het aantal kilometers te verminderen en het voertuiggebruik te optimaliseren.

Wachttijden toegevoegd

De restricties om het corona virus tegen te gaan, hebben de laatste weken geleid tot zeer lange wachttijden aan de Europese grenzen. Dit geeft enorme druk op de planningsafdelingen. Software van PTV Group, waaronder TLNplanner – de standaardrouteplanner voor de logistieke branche – kan nu alle vertragingen bij de grenzen voor vrachtwagens laten zien. Er is een nieuwe datalaag van het bedrijf Sixfold toegevoegd, zodat transportplanners meer transparantie krijgen en daardoor sneller kunnen reageren op dagelijkse veranderingen. Planners kunnen de wachttijden visueel zichtbaar maken door onder het menu ‘Zichtbaarheid’ het volgende aan te vinken: ‘Wachttijden voor vrachtwagens bij grensovergangen’. 

Zijn er vragen over de wachttijden aan de Europese grenzen? Of is de organisatie tijdens de covid-19-crisis actief in de zorg of specifieke bezorgdiensten en is hulp nodig bij het plannen en optimaliseren van het transport? Neem dan contact met de PTV Group op. Contact opnemen kan via +31 (0) 346 581 600 of [email protected]