Rabelink kwam afgelopen vrijdag tot overeenstemming gekomen met curator Eef Steentjes van Juust Advocaten uit Lichtenvoorde. Het doel is zo veel mogelijk van de medewerkers en klanten van Leusink te behouden. Daarnaast neemt het bedrijf ook het wagenpark van Leusink over.

Werkzaamheden verantwoording van Rabelink

De werkzaamheden van Leusink draaien gewoon door en vinden per direct onder verantwoording van Rabelink plaats. “De klantenstructuur en de dienstverlening van Leusink passen heel goed bij wat wij doen. Bovendien komt deze overname perfect uit, gezien de groeidoelstelling die we als bedrijf hebben”, vertelt Alwin Schweckhorst, algemeen directeur van Rabelink. “Daarnaast is het mooi dat we de werkgelegenheid in de regio kunnen houden. We hopen zo veel mogelijk medewerkers en klanten te behouden.”

Medewerkers en klanten

De gesprekken hieromtrent vinden zo snel mogelijk plaats. Vandaag nog zal Rabelink zich bij de medewerkers van Leusink presenteren. Dezer dagen gaan hr-manager Raoul Schepers en zijn team om tafel met alle 45 personeelsleden van Leusink. Ook neemt het bedrijf contact op met de Leusink-klanten om de verdere procedure te bespreken.

Leusink Logistics blij met partner

Michel van de Molen, woordvoerder van Leusink Logistics, is te spreken over de vlotte afwikkeling. “We zijn heel blij dat we zo snel een serieuze partner hebben kunnen vinden die deze moeilijke taak op zich kan nemen. We zijn ervan overtuigd dat onze klanten en medewerkers in goede handen zijn.”

Over Rabelink

Rabelink, opgericht in 1930, is een 3PL+-logistiek dienstverlener met een warehousecapaciteit van 70.000 m2 en ruim 90.000 palletplaatsen. In combinatie met 180 vrachtauto's, vier lzv’s, 250 trailers (waarvan honderd double en triple stock-opleggers) en 65 meeneemheftrucks is het bedrijf uitgegroeid tot een gezonde en ondernemende organisatie. Het personeelsbestand is door de jaren heen gestegen, waardoor er momenteel aan meer dan 450 mensen een werkplek kan worden geboden. Sinds 2005 maakt de onderneming uit Wehl deel uit van de Huettemann Group.