Om de hogere productiecapaciteit te realiseren moet Scania naar eigen zeggen fors investeren in de Zwolse fabriek. Het doel is om na de zomer van 2023 technisch klaar te zijn voor capaciteitsuitbreiding. 

Verwachte groeiende vraag

De uitbreiding is nodig om in te kunnen spelen op de verwachte groeiende vraag vanuit de markt, aldus de fabrikant. Vorige maand maakte het concern bekend dat het zijn orderboeken voor een halfjaar sluit vanwege het grote aantal ingeboekte orders in met name het vierde kwartaal van 2021. 

Scania Zwolle is de grootste

Scania Production Zwolle is nu al de grootste Scania-fabriek ter wereld. Dat juist deze productielocatie de capaciteit mag verhogen, is een bevestiging dat de Nederlandse Scania-fabriek binnen het mondiale productiesysteem een belangrijke plaats inneemt, aldus Johan Uhlin, managing director bij Scania Production Zwolle. “Wij zijn enorm blij met deze uitbreiding van onze productiecapaciteit en het vertrouwen dat Scania Group hiermee uitspreekt in alle Zwolse medewerkers. Dit is een investering in de toekomst van onze fabriek en in deze economisch onzekere tijden is dat een zeer positief bericht.”

Capaciteitsuitbreiding goed voor werkgelegenheid

De investering vindt plaats binnen de huidige productielocatie. Scania stelt dat de capaciteitsuitbreiding op termijn ook een positief effect heeft op de regionale werkgelegenheid. Exacte aantallen zijn nu nog niet bekend.