Tans heeft twee softwareproducten: Talis – een door het bedrijf zelf ontwikkelde, modulair opgebouwd TMS- en WMS-systeem – en Impact, een eveneens zelfontwikkelde planningstoepassing.

Waardering voor Tans 

“Wij zijn verheugd om dit bedrijf aan onze portfolio te mogen toevoegen in de Benelux”, zegt Joost van Haarlem, portfoliomanager bij TSS. “Het bedrijf bestaat al meer dan 35 jaar en heeft een zeer goede kennis van de markt en de behoeften van zijn klanten. Zulke inhoudelijke kennis en klantgerichtheid wordt erg gewaardeerd binnen TSS. Tans heeft een holistische klantbenadering, levert gebruiksvriendelijke software en geeft additionele trainingen voor diegene die daar behoeften aan hebben. TSS heeft veel kennis over het runnen van VMS-bedrijven en kan die inzetten bij de nieuwe fase van Tans. Ik kijk uit naar de samenwerking met René Knapen en de mensen bij Tans.” 

Software for life

Hans Koopmans, voormalige mede-eigenaar en operationeel directeur van Tans, reageert: “Wij hebben een automatiseringsbedrijf gebouwd dat een vooraanstaande speler op de Benelux-markt is geworden. Na een arbeidzaam leven van 45 jaar is voor mij de tijd gekomen dat ik mij wil toeleggen op andere dingen, dus zijn wij op zoek gegaan naar een nieuwe eigenaar, waarbij de continuïteit van Tans voorop stond. TSS gelooft in ‘software for life’, wat ons bedrijf het juiste fundament geeft om haar toekomst verder op te bouwen. En dit geeft mij de kans om mijn andere interesses te volgen.” 

TSS waarborgt continuïteit

“Tans is opgericht in 1985 en over de jaren heen hebben wij een diepgaande band met onze klanten opgebouwd”, vertelt René Knapen, commercieel directeur en voormalig mede-eigenaar van Tans. “Wij hebben softwareoplossingen ontwikkeld en onderhouden die onze klanten helpen met hun bedrijfskritische processen. De waarborging van de continuiteit van ons bedrijf voor onze klanten en medewerkers was voor ons van essentieel belang bij de zoektocht naar een nieuwe eigenaar. Dit hebben wij binnen TSS gevonden en nu beginnen wij aan de eerste stap van onze nieuwe toekomst. Wij zijn nu onderdeel van een grote groep, waar het delen van kennis hoog op de agenda staat. Dit zal ons nieuwe inzichten en energie geven wat onze klanten ten goede zal komen. Het geeft Tans ook de mogelijkheid onze ervaringen en best practices die wij over de jaren verkregen hebben te delen. En nu wij tot een grote softwaregroep behoren, zijn wij ook interessanter voor de arbeidsmarkt."

Lees ook:
‘ICT heeft continu aandacht en onderhoud nodig’

“ICT is geen op zichzelf staand doel, maar een middel om een hogere efficiency te bereiken. Het heeft continu aandacht en onderhoud nodig. Maar daar ontbreekt het jammer genoeg nog weleens aan”, zegt Tans’ commercieel directeur René Knapen.