Bij veel initiatieven betrekt St vd Brink bestaande klanten en leveranciers. Zo kregen klanten eerder al de mogelijkheid hun producten duurzaam of klimaatneutraal te laten vervoeren, waardoor zij hun CO2-voetafdruk verlagen en daardoor meer kans maken op opdrachten.

St vd Brink werkt samen naar duurzaamheid

“Belangrijk voor ons is de samenwerking op te zoeken met klanten én leveranciers”, vertelt Alex van den Brink, mede-eigenaar van St vd Brink. “Zo versterk je elkaar, je boodschap, het resultaat én bovendien je kans op meer opdrachten. Wij ondersteunen onze klanten dus ook graag in hún duurzaamheidstraject. Want zo werkt het ook; duurzaamheid loont uiteindelijk.”

Meest duurzame transporteur

Eerder nam het transportbedrijf al een aantal verduurzamingsmaatregelen. Zo werden er 3.000 zonnepanelen geplaatst, waardoor een groot gedeelte van de panden nu energieneutraal zijn. Ook zijn er waterpompen geplaatst, waardoor geen aardgas meer nodig is, is er geïnvesteerd in elektrische heftrucks en auto’s, en maakt het bedrijf gebruik van de duurzame brandstof GoodFuels hvo. “Wij willen de meest duurzame transporteur zijn in Nederland en dat vergt behoorlijk wat inspanningen”, zegt Van den Brink. “Wij volgen de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid op de voet, onderzoeken deze nauwkeurig en blijven onszelf daardoor duurzaam ontwikkelen.”