De productie is aan het begin van dit jaar weer hervat. De eerste aerosoltanktrailers voor het Verenigd Koninkrijk rollen zoals gepland binnenkort de fabriek uit. Ook blijft Hobur onder verantwoordelijkheid van Tankbouw Rootselaar het gebruikelijke onderhoud uitvoeren.

Productie onder Tankbouw Rootselaar

Onder de nieuwe eigenaar zal bij Hobur de nadruk liggen op de productie van lichtgewicht hoogvolumetanktrailers. Met Rootselaar’s kennis van hoge sterkte duplexmaterialen kunnen grotere volumes met minder onderhoud worden aangeboden. Dergelijke ontwikkelingen zullen de Total Cost of Ownership voor de gastrailers belangrijk reduceren.

Trailers met een reputatie

Volgens Wim van Rootselaar, ceo van The RootselaarGroup, vormen de overgenomen activiteiten een mooie aanvulling op het huidige portfolio. “Hobur’s hoogwaardige tanktrailers hebben een reputatie die past in de filosofie van ons bedrijf. Elke transporteur van vloeibare gassen, maar ook iedere automobilist kent wel de indrukwekkende trailers met het bekende Hobur-beeldmerk. Het is een voorrecht om de productie ervan te mogen doorzetten.”

Internationale tankbouwers

Tankbouw Rootselaar is een onderdeel van The RootselaarGroup, waar het bedrijf in 1957 begon met het bouwen van kleine propaantanks. Tegenwoordig is het een specialist met internationale oriëntatie op het gebied in hogedrukvaten, met dochterbedrijven in onder meer Azië en het Midden-Oosten, maar nog altijd gevestigd in geboortestad Nijkerk.