Twee jaar geleden werd Impact (International Modular Planning And Control Tool) op de beurs geïntroduceerd en vorig jaar konden geïnteresseerden met behulp van een game al werken met een bètaversie van Impact. Maar liefst 150 deelnemers maakten daar gebruik van. De resultaten van de game werden gebruikt voor de verdere ontwikkeling van Impact. In het voorjaar van 2018 werd een aantal bijeenkomsten met pilots georganiseerd. Ook de resultaten daarvan en de wensen van de pilots werden meegenomen in de verdere ontwikkeling.

Impact vervangt Talis

Sinds september werken drie bedrijven met Impact in de praktijk. De nieuwe tool vervangt op den duur de ritplanner van Talis, maar is ook geschikt voor eigen vervoerders die de zendingen uit hun ERP willen gebruiken. De eerste versie die nu beschikbaar is, bevat een basisfunctionaliteit die begin volgend jaar snel uitgebreid wordt met nieuwe functies, zoals koppelingen met boordcomputers.

'Intuïtief'

Volgens de pilotbedrijven werkt Impact intuïtief en is er weinig tijd nodig voor de implementatie van de software. Omdat deze geheel opnieuw ontwikkeld is, ziet de interface er modern uit. Tans heeft ervoor gekozen om de huidige software niet aan te passen maar een gehele nieuwe weg in te slaan. Niet alleen de functies en het uiterlijk zijn anders maar ook de manier van afrekenen. De gebruiker betaalt een bedrag per rit en hoeft dus geen dure investering te doen. Daardoor is het volgens Tans ook voor bedrijven met een klein wagenpark interessant om Impact in te zetten op de planafdeling.

Het laatste nieuws omtrent trucks, materiaal en alles in de transport branche lees je bij Transport & Logistiek.