TransHeroes“De groei is geen doel op zich, maar meer een resultaat van het enthousiasme en initiatief dat ons bedrijf uitdraagt”, aldus Edwin Asveld, ceo en eigenaar van TransHeroes. “Laat ik heel duidelijk zijn: deze resultaten boek je alleen als iedereen in het bedrijf met de neus dezelfde kant op staat.” TransHeroes is een allround logistiek dienstverlener en focust zich op vijf kernelementen: wegtransport, warehousing, douane en zee- en luchtvracht. Zeker de laatste twee onderdelen lieten de afgelopen jaren een zeer forse omzetgroei zien.

FD Gazellen 2018

De criteria van de FD Gazellen 2018 zijn flink aangescherpt ten aanzien van de afgelopen edities. Zo wordt naast de procentuele omzetgroei van minimaal 20 procent over een periode van drie jaar ook de winstmarge en personeelsgroei meegenomen in de rangschikking. TransHeroes is ingedeeld in de omzetklasse groot (omzet van minimaal € 10 miljoen).

Interne organisatie

Ook op financieel gebied is deze periode uitdagend. Joran Wiemer, chief financial officer van TransHeroes zegt hierover: “Wij streven naar een winstgevende groei, zodat de resultaten onder aan de streep meegroeien met de omzet. Dat is niet eenvoudig, zeker niet als de marges onder druk staan. Daarbij is het ook belangrijk dat de interne organisatie de groei aankan. Zo groeide het aantal personeelsleden in 2016/2017 met ruim 30 procent. Het is belangrijk dat ook de nieuwe werknemers hetzelfde DNA hebben als de rest van de onderneming en de groei kunnen bijbenen. De trein rijdt namelijk in volle vaart door; volgend jaar zullen we de grens van € 20 miljoen omzet doorbreken. Stiekem zijn wij nuchtere Tukkers er wel een beetje trots op.”

Nieuwe initiatieven en grote ambitie

Op de vraag waar de ambitie op omzetniveau ligt, antwoordt Asveld: “Ik wil er geen getal aan hangen. We vragen onszelf dit ook regelmatig af. Maar ik zie ook de trots bij de medewerkers als we een goede week achter de rug hebben. Ik ben stellig van mening dat je jezelf moet blijven uitdagen om te voorkomen dat je achterover gaat hangen. Ik word erg onrustig als het allemaal loopt en er geen nieuwe zaken op stapel staan. Wij zijn in acht jaar tijd zes keer zo groot geworden, waarom kan dat niet nog een keer?”

Het laatste nieuws omtrent trucks en de transport branche lees je bij Transport & Logistiek.