Daarnaast is ook de gebruikersinterface van de FleetXPS-app voor Android smartphone aangepast naar de interface van de FleetXPS-tablet. Hierdoor ontstaat een meer uniforme werkomgeving voor gebruikers, ongeacht het platform. Trimble zal zijn verbindingen met applicaties van derden en de opnieuw ontworpen FleetXPS-app demonstreren op Transport Compleet in Hardenberg van 26 tot en met 28 maart 2019.

Uniform platform

“Veel transport- en logistieke bedrijven maken gebruik van meerdere toestellen om toegang te krijgen tot de overvloed aan mobiele oplossingen”, zegt Chris Boogaard, countrymanager bij Trimble Transport & Logistics Nederland. “Met de FleetXPS-tablet en de Trimbletl Store kunnen we bedrijven een meer uniform telematicaplatform bieden voor het beheren van apps die beschikbaar zijn voor chauffeurs."

Demonstraties

Deelnemers aan Transport Compleet krijgen livedemonstraties van verschillende apps die in de Trimbletl Store worden aangeboden, waaronder de Absence Planner. Hiermee kunnen chauffeurs elektronische verlofaanvragen indienen. ContiConnect Driver, ontwikkeld door bandenfabrikant Continental, meet de bandenspanning en –temperatuur en waarschuwt de chauffeur voor eventuele problemen. “De staat van de banden speelt een primaire rol bij de veiligheid, een uiterst belangrijke zorg van onze klanten”, aldus Boogaard. “Ook de integratie van e-CMR-applicaties is beschikbaar. Daarvoor werkt Trimble samen met partners zoals Transfollow, Pionira en Dashdoc. De apps die toegelaten mogen worden op de FleetXPS-tablet zijn vooraf beveiligd en gecontroleerd door Trimble en de transportbedrijven. Chauffeurs kunnen niet zelf updates weigeren of apps verwijderen.”

Bezoekers van Transport Compleet kunnen ook de geavanceerde telematicaoplossingen bekijken, zoals CarCube en Truck4U. Demonstraties van oplossingen voor rijgedraganalyse, tachoarchivering en loon- en onkostenberekening zullen ook beschikbaar zijn.

Het laatste nieuws omtrent trucks, materiaal en alles in de transport branche lees je bij Transport & Logistiek.