Het onlinereserveringsplatform Truck Parking Europe wordt ondersteund door een Chauffeurs-app (Android & iOS) die beschikt over een database van ruim 37.000 parkeerlocaties – groot en klein – door heel Europa. Deze database kan via de app, alsmede desktop applicatie eenvoudig worden gefilterd om zo ook niet beveiligde parkeerplaatsen te vinden. "Inmiddels maken enkele duizenden planning- en securitymanagers maandelijkse gebruik van onze webapplicatie voor het vinden en reserveren van parkeerplaatsen", zegt Lars Kobesen, business development manager bij Truck Parking Europe. "Vele tienduizenden chauffeurs gebruiken wekelijks onze app om informatie over parkeren in Europese landen te vinden en bestaande informatie te verrijken. In totaal is de Truck Parking Europe Chauffeurs-app meer dan 1,3 miljoen keer gedownload."

Parkeerplaatsen filteren met Truck Parking Europe 

De database van Truck Parking Europe bevat uiteenlopende parkeerplaatsen, variërend van parkeerplekken langs de straat, op een industrieterrein tot volledig gecertificeerde en beveiligde vrachtwagenparkeerplaatsen. "Via onze applicatie voor Android en iOS alsmede via onze digitale kaart kunnen al deze plaatsen eenvoudig worden gefilterd op basis van comfort, infrastructuur en veiligheid, faciliteiten en grootte", aldus Kobesen. Het bedrijf verwerkt iedere maand ruim 2.000 aangebrachte wijzigingen van chauffeurs. Daarnaast voegt ze driehonderd tot vijfhonderd locaties toe, afhankelijk van de maand. Dit zijn met name straatlocaties aangemaakt door chauffeurs. Kobesen: "Het aantal goed beveiligde parkeerlocaties in Europa is helaas te weinig en dit aantal groeit langzaam tot niet. De praktijk laat ook zien dat dit jaren op zich laat wachten, het alloceren van terreinen en bouwen gaat zeer langzaam en in te lage aantallen.”

 

Truck Parking Europe voegt met zijn zogenoemde depotconcept snel locaties toe – locaties die tot voorheen niet beschikbaar waren voor andere transportbedrijven. "We maken het mogelijk dat een transportbedrijf zijn vrije parkeerplaatsen kan aanbieden aan andere transportbedrijven”, legt Kobesen uit. "Zeg maar het AirBNB voor vrachtwagens parkeren. Hier halen we mooie resultaten mee. Met toplocaties nabij Brussel, Luxemburg, Frankrijk (Metz), Portugal en verspreid door heel Duitsland en bij de Pools-Duitse grens. Ook in andere landen krijgen we hiermee voet aan de grond. Omdat ieder transportbedrijf weet dat veilig parkeren in Frankrijk een uitdaging is, ligt daar onze focus om te groeien in 2020. We hebben al een aantal mooie locaties die we later dit jaar beschikbaar kunnen stellen aan onze geregistreerde transportbedrijven.”

chauffeur drinkt koffie Truck Parking Europe Tank- en tolkaarten

Kobesen geeft verder aan dat Truck Parking Europe eind april een compleet nieuwe applicatie lanceert op app.truckparkingeurope.com. Daarmee zal volgens hem het zoeken en reserveren van parkeerplaatsen voor planning en security personeel van transportbedrijven nog eenvoudiger worden. "Daarnaast zijn we in gesprek met een aantal vooraanstaande tank- en tolkaarten. Deze hopen we later dit jaar ook als betaalmethode op ons platform te kunnen verwelkomen, zodat parkeren, tanken en tol op een factuur staat. Administratief wel zo eenvoudig."

Om te garanderen dat de reserveerbare parkeerlocaties in de app qua veiligheid bieden wat wordt beloofd, bezoekt Truck Parking Europe al deze parkeerlocaties zelf en maakt daarvan een auditrapport. Kobesen: "Deze zijn alleen op verzoek beschikbaar voor transportbedrijven, dit om misbruik te voorkomen."

Welzijn

Truck Parking Europe is dus meer dan alleen een app voor chauffeurs. "Ons reserveringsplatform telt inmiddels 91 reserveerbare en beveiligde parkeerlocaties verspreid over twintig landen door heel Europa. Dit platform is vooral populair bij transportbedrijven die een gegarandeerde parkeerplaats wensen voor vracht en chauffeur. Met name internationale transportbedrijven die high valuables rijden of het welzijn van chauffeur hoog in het vaandel hebben, maken gebruik van het reserveringsplatform. Dit varieert van de Benelux tot en met Polen. Onze app is vooral in trek bij internationale chauffeurs en die komen in toenemende mate uit midden en Oost-Europa."
infographic Truck Parking Europe