Voor De Klok Logistics (DKL) en Van Vliet Transport (VVT), beide gerund door ondernemer Remco Vos, was de overname een mooie kans. Hij vertelt: “Deze tak van Nabuurs sluit naadloos aan op onze dienstverlening en dat geeft ons verschillende synergievoordelen. We vergroten het volume en de combinatiemogelijkheden. De overname betekent ook een verdichting van ons netwerk.”

Continuïteit en werkgelegenheid Van Opzeeland

Een belangrijk onderdeel van de overname was de communicatie richting de klanten van Van Opzeeland, die terecht kwamen bij een nieuwe dienstverlener. “We wilden deze overgang zo soepel mogelijk laten verlopen. De klanten zijn gewend aan een hoog niveau van dienstverlening en dat willen wij vanzelfsprekend voortzetten. Service en performance staan bij DKL en VVT hoog in het vaandel. De overname is ook goed voor de continuïteit en
werkgelegenheid.”

Warm welkom

Uiteraard was het voor de medewerkers van Van Opzeeland even wennen om vanuit Nijmegen of Vianen aan de slag te gaan, in plaats van Hedel. DKL en VVT hebben er alles aan gedaan om voor een warm welkom te zorgen. “Er is een programma opgestart om de medewerkers kennis te laten maken met onze bedrijfscultuur. We willen een goede, veilige en prettige werkomgeving bieden, zodat mensen zich thuis voelen en met plezier naar hun werk gaan. DKL en VVT kennen een grote diversiteit aan werkzaamheden. Al met al hebben de medewerkers positief gereageerd, omdat we hen voldoende uitdaging en toekomstperspectief bieden.”


Medewerker aan het woord

Henry van den Berg is één van de overgenomen medewerkers. Na 12 jaar bij Van Opzeeland trad hij begin april officieel in dienst bij DKL als allround medewerker. Hij vertelt: “We voelden aan dat er iets ging gebeuren, omdat de werkzaamheden bij Van Opzeeland op een lager pitje kwamen. Gelukkig kon ik in Nijmegen aan de slag in dezelfde functie. De kennismaking was prettig, al was het in het begin even zoeken. De sfeer is goed en de lijnen zijn kort. Het is een warm nest, iedereen is behulpzaam en staat open voor vragen. En je ziet dat er geïnvesteerd wordt. De vrachtwagens zijn vol en de chauffeurs positief, dus dat is een goed teken.”

Toekomst
De overname is voor DKL en VVT een substantiële omzetstap binnen de groeispurt die past in het beleid. Dit geeft vertrouwen in de toekomst bij zowel directie, personeel als klanten. “We willen onze klanten zo goed mogelijk blijven bedienen met een hoog serviceniveau. Deze stap helpt ons daarbij.”

Over De Klok Logistics en Van Vliet Transport

Bij De Klok Logistics en Van Vliet Transport werken 500 medewerkers. Er rijden 250 trucks en de warehousecapaciteit ligt rond 120.000 m2. De focus van De Klok en Van Vliet ligt op het bieden van logistieke oplossingen, zoals supply chain, fulfilment en binnenlands goederenvervoer, ondersteund door geavanceerde IT-concepten.