Ieder buitenterrein heeft zijn eigen complexiteit. Dat komt vooral door de beschikbare ruimte rondom het pand – of een gebrek daaraan – en het soort goederen dat zich op het terrein bevindt. 

Logistieke bewegingen

De ruimte op een terrein heeft vooral invloed op de logistieke bewegingen. Het soort goederen op het terrein bepaalt voor een groot deel hoeveel risico een bedrijf loopt op diefstal of inbraak. Een goed ingericht en goed beveiligd terrein houdt dus niet alleen ongewenste en ongeautoriseerde personen buiten de deur. Het zorgt er ook voor dat al het verkeer op het buitenterrein zo snel en efficiënt mogelijk over het terrein beweegt. Op een manier die de veiligheid van alle personen op het terrein niet in gevaar brengt. Bovendien komt een terreineigenaar ook niet voor onverwachte verrassingen te staan, die hij achteraf moet oplossen.

Vijf essentiële vragen voor een ondernemer

De beveiliging van het buitenterrein vraagt dus om een duidelijk beeld van de dagelijkse organisatie. En vooral van welke scenario’s een ondernemer wil voorkomen. Om die scenario’s vast te stellen, zijn er vijf vragen die hij zichzelf moet stellen. Dankzij zijn jarenlange ervaring weet Heras precies welke vragen dat zijn. De vijf essentiële vragen op een rij: 

  1. Ligt mijn waarde binnen of buiten?
  2. Ben ik 24/7 open of sluit mijn bedrijf ’s avonds?
  3. Met welke verkeersstromen heb ik te maken?
  4. Hoeveel logistieke bewegingen vinden er plaats op mijn terrein?
  5. Met welke wet- en regelgeving heb ik te maken?

Het beantwoorden van deze vragen kan een flinke klus lijken. Gelukkig zijn er in de sector transport & logistiek veel bedrijven die tegen dezelfde vragen aanlopen en samen met hen heeft Heras deze al keer op keer beantwoord. Deze expert in transport & logistiek kan ondernemers op weg helpen om hun logistieke terrein in te richten en te beveiligingen. 

Weten hoe? Vraag hier een gratis adviesgesprek aan.