Na twintig jaar succesvolle samenwerking in DailyFresh is de fusie van de twee familiebedrijven een logische stap om samen verder te groeien. Er is een stevig fundament voor deze fusie die plaatsvindt op basis van gelijkwaardigheid. Dit betekent dat de familiewaarden en de toekomstbestendigheid gewaarborgd blijven.

Activiteiten vullen elkaar aan

De activiteiten van Post-Kogeko en Visbeen vullen elkaar goed aan. Samen realiseren zij synergieën in de markten en in de operatie. Onder de nieuwe bedrijfsnaam Daily Logistics Group behouden en versterken ze hun lang bestaande en sterke labels Visbeen, Post-Kogeko en DailyFresh Logistics. Met deze drie labels verzorgen ze nationale en internationale distributie, wegtransport van trailers en containers, multimodaal en short sea-vervoer. De Daily Logistics Group continueert de ontwikkeling van kwalitatieve oplossingen voor multimodaal transport van verse, gekoelde en bevroren producten.

Klant blijft centraal

Joost Visbeen, nieuw aangestelde ceo van Daily Logistics Group: "Dit is een belangrijke stap in de samenwerking van Visbeen en Post-Kogeko om continuïteit en groei te stimuleren en efficiëntie te vergroten. Door onze krachten te bundelen bieden we onze klanten in de verschillende markten een breder aanbod, snellere informatie en betere service. Dit vanuit onze gezamenlijke kracht ‘Samen, Schoner, Slimmer’ – ook met het oog op de brexit. We vervullen een regisserende rol in de keten, waarbij het ontzorgen van klanten voor ons centraal blijft staan.”

Verhogen productiviteit en efficiëntie

“Onze gezamenlijke 150 jaar ervaring en gecombineerde kennis van multimodaal transport stelt ons in staat om efficiënter te werken en onze slagkracht te vergroten”, zegt cfo Harald Lourens. “De schaalvergroting biedt mogelijkheden om onze routes, processen en systemen efficiënter in te richten. Door de fusie bieden we een breder en diverser werkpakket voor chauffeurs, zowel geografisch als ook in type werkzaamheden. In een krappe arbeidsmarkt zijn we daardoor een aantrekkelijke werkgever.”

Nieuwe directie

De nieuwe directie van Daily Logistics Group bestaat uit de genoemde ceo Joost Visbeen en cfo Harald Lourens. Ook treden Nicole Visbeen en Marcus Post toe tot het managementteam. De huidige directeur-grootaandeelhouders van Post-Kogeko en Visbeen, Dirk Post en Adrie Visbeen, trekken zich terug uit de dagelijkse leiding.