De gemiddelde betalingstermijn in de sector ligt tussen 60 tot 90 dagen nadat de dienst is verleend. Met FastPayment behoort dit nu tot het verleden, zegt Fabrice Douteaud, general manager en coo van Teleroute. "Het idee om de betalingstermijn te verlagen, zodat bedrijven over meer werkkapitaal kunnen beschikken, is een innovatie die we onze klanten wilden bieden. Wij zijn bij elkaar gaan zitten en hebben geluisterd naar hun zorgen. Daarna hebben we op zorgvuldige wijze een oplossing ontwikkeld om de kloof tussen het leveren van de diensten en het innen van de facturen te dichten, om cashflowproblemen het hoofd te bieden, en hiermee een gezondere financiлle liquiditeit te bezorgen.”

Geen limiet aan hoogte transportfactuur

Leden van Teleroute kunnen zich gratis aanmelden voor de service en FastPayment aanvragen wanneer ze de betaling van hun factuur willen versnellen. Er rust geen limiet op de hoogte van het bedrag van de factuur en de transporteurs kunnen zelf de facturen selecteren waarvoor zij van de service gebruik willen maken  Zodra de factuur is bevestigd, wordt het bedrag binnen 48 uur overgemaakt.  

FastPayment van Teleroute 

FastPayment is nu beschikbaar voor Teleroute-leden in België, Nederland en Spanje, die werken met expediteurs of collega-transporteurs gevestigd in de Benelux, Frankrijk en Spanje, ongeacht of zij klanten van de vrachtbeurzen zijn. Volgens Douteaud komt FastPayment de komende maanden ook beschikbaar in de rest van de EU-markten waar Teleroute actief is. Overigens is FastPayment ook beschikbaar bij Teleroute's zustermerk Wtransnet, een vrachtbeurs op het Iberisch Schiereiland.