Alle acht combinaties van Zwaan & Partners gaan over. Ook de chauffeurs verhuizen mee naar de Hartman Groep. De Hartman Groep omvat met de overname van Zwaan & Partners in totaal 135 trekkende eenheden, 300 opleggers en ruim 300 medewerkers.

Zwaan & Partners is actief in het transport en de fijnmazige distributie van bloemen en planten voor vaste opdrachtgevers naar Denemarken. Daarmee vormt het bedrijf een mooie aanvulling op de activiteiten van Hartman. Dat bedrijf heeft vestigingen in het Deense Vejle en Greve. Directeur Ronald Hartman: ,,De activiteiten van Zwaan & Partners passen uitstekend bij onze Deense operatie en zorgen voor een grotere ladingstroom en een verdere versterking van ons netwerk." 

Planning naar Nieuw-Amsterdam

De chauffeurs van Zwaan zijn gestationeerd in Nieuweschans. Daar lossen ze elkaar af tussen de binnenlandse ritten en de ritten naar Denemarken. De planning van Zwaan verhuist naar de vestiging in Nieuw-Amsterdam.

Schaalvoordeel na overname 

Met de overname profiteert Hartman van de structuur van de organisatie en het schaalvoordeel. In Nieuw Amsterdam verrees de afgelopen jaren een groot logistiek centrum van de Hartman Groep met ondermeer een eigen werkplaats, truckwash en crossdock faciliteiten. Tot hetzelfde bedrijf behoort ook J.P. Vis & Zn, dat, eveneens onder de eigen naam blijft opereren. Daarnaast behoort ook Brinkman Trans tot de Hartman Groep.

Lees ook: Overname Van den Broek: ‘Voor klanten, leveranciers en medewerkers verandert er niets’