Remote Tacho Download ondersteunt de transporteur bij het maken van een sluitende tachoadministratie en moet veel tijd besparen.

DAF Connect met nieuwe app

Remote Tacho Download is als app toegevoegd aan het dashboard van DAF Connect, het onlinefleetmanagement van de vrachtwagenfabrikant. De app biedt drie oplossingen in één: een download-, een opslag- én een analysetool. De Remote Tacho Download kan vanaf nu worden besteld bij de DAF-dealer.

Gevoelig voor fouten

“Het bijhouden van een sluitende administratie van zowel chauffeurskaarten als het geheugen van de tachograaf is arbeidsintensief en gevoelig voor fouten”, aldus DAF Connect manager marketing Jorg Wijnands. "Tegelijkertijd kunnen boetes voor een niet-sluitende boekhouding oplopen tot duizenden euro’s per incident.” 

Verkeersveiligheid

Remote Tacho Download zorgt ervoor dat zonder handmatige inspanningen altijd voor 100 procent aan de wet voor het uitlezen en opslaan van de tachodata wordt voldaan. Wijnands: “Bovendien kan de transporteur altijd van alle trucks én chauffeurs zien of de rij- en rusttijden in acht zijn genomen – en daar eventueel direct op bijsturen. Met het oog op zowel de verkeersveiligheid als eventuele boetes is dat een geruststellend idee.” De nieuwe functionaliteit is vanaf nu te bestellen via de DAF-dealer.