Fedde Wielenga (sales manager Shell) en Pieter den Hartogh. (group managing director Den Hartogh Logistics) tekenen de samenwerkingsovereenkomst.

De samenwerking met Shell sluit goed aan bij Den Hartogh's strategie van een bedrijfsvoering die gericht is op duurzame groei, rekening houdend met de milieueffecten die het werk met zich meebrengt. Den Hartogh – met meer dan 620 trucks en 140 bedrijfswagens in diverse Europese landen – legt de focus op een continue verbetering van zijn bedrijfsprocessen en kiest gericht voor efficiënte en duurzame oplossingen waar mogelijk. Een van de directe doelen hierin is het minimaliseren van emissies.

-uitstoot minimaliseren

Den Hartogh beschikt over moderne en zuinige trucks met Euro 6-motoren en speciale software, waarmee de brandstofconsumptie nog verder geoptimaliseerd wordt zonder dat dit invloed heeft op de rijeigenschappen. Daarnaast monitort Den Hartogh continue het rijgedrag van de chauffeurs die periodiek getraind worden om zo veilig en efficiënt mogelijk te rijden, brandstof te besparen en zo de uitstoot van emissies te minimaliseren.

CO2-compensatieprogramma Shell

Pieter den Hartogh, group managing director Den Hartogh Logistics: "We zijn enthousiast een volgende stap te kunnen zetten en onze milieu-impact te compenseren door deelname aan het CO2-compensatieprogramma van Shell. Wij willen andere bedrijven in onze sector inspireren en oproepen om ook stappen te zetten op het gebied van emissies."

‘Gezamenlijk klimaatverandering tegengaan'

Fedde Wielenga, sales manager Shell: ’Wij zijn trots dat Den Hartogh zich als eerste grote logistiek dienstverlener actief in de chemische industrie heeft aangesloten bij ons initiatief. Ons doel is zo veel mogelijk bedrijven aan te laten sluiten bij het CO2- compensatieprogramma en zo gezamenlijk klimaatverandering tegen te gaan.’

Shell Nature Based Solutions

De CO2-compensatieprojecten in Peru, Indonesië en Kenia die Den Hartogh ondersteunt, zijn onderdeel van het Shell Nature Based Solutions-programma en zijn gecertificeerd door de VCS (Verified Carbon Standard) en CCB (Climate, Community & Biodiversity) Standard. VCS is wereldwijd de meest gebruikte standaard voor de CO2-compensatieprojecten. Met de CCB (Climate, Community & Biodiversity) Standard wordt gewaarborgd dat projecten naast het aanpakken van klimaatverandering ook lokale gemeenschappen ondersteunen en de biodiversiteit behouden of verbeteren.