"Wij hechten veel belang aan duurzaamheid", vertelt Milo Kars, managing director GLS Netherlands. "Met elektrische voertuigen kunnen we emissievrij leveren. Zo verminderen we niet alleen de impact van het pakketvervoer op het milieu, maar helpen we ook onze binnensteden leefbaar te houden."

GLS emissievrij en geruisloos

GLS zet in vier steden elektrische voertuigen in. Deze eVans vervangen de tot nu toe gebruikte dieselwagens. Met een volle accu kunnen de bezorgvoertuigen circa 120 kilometer afleggen. Dat is voldoende voor het rijden van volledige routes in de bezorgregio's van de nabijgelegen GLS-depots, waar de accu's van de voertuigen 's nachts worden opgeladen. 

Voor een klimaatvriendelijke bezorging met eVans investeerde de distributeur eerst in de opbouw van de laadinfrastructuur. "Vergeleken met de dieselbusjes leveren we in op laadvolume en actieradius", zegt Kars. "Maar voor ons is de opbouw van een 'groen' wagenpark een belangrijk onderdeel van onze milieumaatregelen." Het bedrijf heeft op de planning staan om nog veel meer elektrische voertuigen in te zetten.

Deelname aan het Lean & Green

Om de betrokkenheid bij het milieu verder in te vullen, neemt GLS Netherlands sinds november 2019 deel aan het non-profitinitiatief Lean & Green van Connekt. Het bedrijf streeft naar de toekenning van een Lean & Green-ster. De bijbehorende doelstelling is een minimale CO2-reductie van 20 procent binnen vijf jaar. 

Meer dan 200.000 klanten

GLS verzorgt voor meer dan 200.000 klanten betrouwbare, hoogwaardige pakketdiensten en daarnaast express- en logistiekdiensten. Bovendien vervoert de distributeur in de Benelux pallets en stukgoederen via een geïntegreerd netwerk en in andere regio’s in Europa via geselecteerde partners.