De strategische partners van het innovatiecentrum zijn Groningen Bereikbaar, het OV-bureau Groningen Drenthe, Qbuzz, Arriva, Energy Expo, Holthausen Clean Technology, robotTuner, Century, Demcon en Regio Groningen-Assen. "Het afgelopen jaar hebben al veel partners gezamenlijk innovatieve mobiliteitsprojecten opgestart onder de vlag van hive.mobility”, vertelt Ilse Mensink, programmamanager hive.mobility. "Denk bijvoorbeeld aan waterstofbussen, -treinen en -vrachtauto's, testen met autonoom vliegende drones en autonoom rijdende auto's en pilots met elektrische cargobikes. Ik ben verheugd dat onze partners geloven in het potentieel van de Hive door hun commitment nu ook officieel vast te leggen.”

Handen ineen bij hive.mobility

Door de snelle opeenvolging van technologische innovaties verandert het ecosysteem van mobiliteit radicaal, stelt Mensink. "Naast de auto, bus, trein, metro en fiets zal het palet van modaliteiten worden uitgebreid met een elektrische auto of een auto op waterstof, zelfrijdende en verbonden voertuigen en nieuwe abonnementsdiensten zoals Mobility-as-a-Service (MaaS). Er ontstaan hiermee tal van mogelijkheden om personen en goederen slimmer, sneller en duurzamer te vervoeren."

Volgens de programmamanager leent de regio Noord-Nederland zich bij uitstek voor het versnellen van deze mobiliteitstransitie met nieuwe innovaties. "Daarbij kan uiteindelijk ook opgeschaald worden naar landelijke en internationale toepassingen. We slaan als hive.mobility daarom de handen ineen om samen te werken aan de mobiliteit van de toekomst."

Duurzame en slimme mobiliteit

Binnen hive.mobility werken kennis- en onderwijsinstellingen, overheden, bedrijven, ondernemers en non-profitorganisaties samen aan duurzame en slimmere mobiliteit. De partners van dit innovatiecentrum bedenken oplossingen voor de regio vanuit de gedachte dat deze vervolgens breed in Nederland en Europa toegepast kunnen worden.