De oplossing biedt volgens het bedrijf een geavanceerde mogelijkheid voor analyse en rapportage van data. Klanten beschikken namelijk over een grote hoeveelheid gegevens door het gebruik van andere oplossingen van de leverancier. Met Descartes Analytics kunnen ze de mogelijkheden van deze data optimaal benutten.

Inzicht naar eigen behoefte

Descartes zet Microsoft Power BI in met de standaardintegratiemethode van Descartes, en maakt hierbinnen gebruik van eigen datamodellen, dashboards en rapportagetemplates. Door de domeinspecifieke kennis en de mogelijkheid tot integratie met andere producten van Descartes, kunnen klanten meer inzicht krijgen in hun logistieke en supplychainactiviteiten. De oplossing is naar eigen behoefte in te richten wat betreft configuratie en rapportage. Daarnaast is ook een integratie met applicaties van derde partijen mogelijk. Gebruikers kunnen bovendien een oproep doen op de datascience-experts van het bedrijf voor het configureren van de oplossing, zodat deze voldoet aan hun specifieke behoeften.

Microsoft Power BI

“Voor klanten ligt veel informatie voor het oprapen in de gegevens die worden verzameld door alle Descartes-oplossingen”, vertelt Ken Wood, executive vice president Product Management bij Descartes. “Het ontsluiten en begrijpen van deze data is erg waardevol. Ons doel was dan ook om een krachtige en kosteneffectieve oplossing te ontwikkelen die dit mogelijk maakt. Met Microsoft Power BI is Descartes Analytics een plug-and-play-analyseoplossing geworden waarmee we onze kennis op het gebied van logistiek en supplychain optimaal kunnen benutten.”

Geschikte combinaties

De eerste versie van Descartes Analytics kan worden gebruikt in combinatie met de volgende oplossingen: Descartes Routing, Mobile & Telematics, Descartes Transportation Management, Descartes MacroPoint, Descartes Datamyne en Descartes Aljex solutions.

Al het laatste nieuws omtrent trucks, distributie en alles in de transportbranche lees je bij Transport Logistiek.