St vd Brink neemt deze stappen in het kader van de hoge milieudoelstelling die het zich heeft opgelegd: de transporteur wil in 2025 minstens 50 procent CO2-uitstoot reduceren ten opzichte van 2020. Het plaatsen van elektrische laadstations is een van de initiatieven voor het behalen van deze doelstelling. St vd Brink wil uiteindelijk duurzame koploper zijn in de transportbranche. 

Stroom voor alle auto’s

Het transportbedrijf heeft geïnvesteerd in hybride- en elektrische personenauto’s voor kantoorpersoneel. Voor alle personenauto’s zijn nu dubbele snellaadstations beschikbaar. Dankzij deze laadstations wordt het vermogen verdeeld over het aantal auto’s dat aan het laadstation staat. In totaal zijn er vier dubbele laadstations met acht oplaadpunten geplaatst op industrieterrein Veldzicht in Ermelo. Het kantoor van St vd Brink in Lelystad beschikt eveneens over vier dubbele laadstations en de vestiging in Wormerveer over één. Begin 2022 wordt Wormerveer uitgebreid naar vier dubbele laadstations. Later dat jaar moeten in totaal twaalf dubbele laadstations alle personenauto’s van kantoorpersoneel van groene stroom kunnen voorzien.

Laadstations voor vrachtwagens 

Naast het investeren in de elektrische laadinfrastructuur voor personenauto’s heeft St vd Brink de ambitie uitgesproken om in 2022 elektrisch rijden voor vrachtwagens mogelijk te maken – een volgens het bedrijf ingrijpende maatregel ten behoeve van het verduurzamen van het transportbedrijf. Naar verwachting worden er in 2022 vijf laadstations geplaatst voor de vrachtwagens. “We hebben maar één aarde en daar moeten we zuinig op zijn. Als logistiek dienstverlener hebben wij hierin een groot aandeel”, zegt St vd Brink-directeur Alex van den Brink. “Wij willen de meest duurzame transporteur zijn in Nederland en dat vergt behoorlijk wat inspanningen. Wij volgen de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid op de voet, onderzoeken deze nauwkeurig en blijven onszelf daardoor duurzaam ontwikkelen.”