Rijnvicus koppelt onder andere gemotiveerde werkzoekenden aan werkgevers. De statushouders zelf kunnen niet wachten om aan de slag te gaan.

Nieuwe mensen nodig

Het is voor transportbedrijven een grote uitdaging om goede chauffeurs te vinden. “Bentvelzen heeft de afgelopen jaren al fors geïnvesteerd in het opleiden van zijinstromers”, stelt Peter Bentvelzen, directeur/eigenaar van Bentvelzen Transport. “In samenwerking met het Sectorinstituut Transport en Logistiek worden mensen getest en opgeleid tot chauffeur. Vanwege de forse groei die het bedrijf doormaakt, is blijvend investeren in nieuwe mensen noodzakelijk. Met de statushouders boren we een nieuwe doelgroep van serieuze en gemotiveerde kandidaten aan.”

Pilot voor statushouders

Eerder dit jaar organiseerde Rijnvicus met de andere leden van Holland-Rijnland’s transportwerkgroep een banenmarkt. Ook Bentvelzen was hierbij aanwezig. Naar aanleiding van deze bijeenkomst heeft de transporteur zeven kandidaten geselecteerd, die een baangarantie wordt geboden. Bentvelzen en Rijnvicus hebben met elkaar een pilotopleidingsplan opgesteld voor deze statushouders.

Extra taaltraining

Het opleidingsplan gaat net een stap verder dan bij andere zijinstromers. “Hoewel de kandidaten al redelijk Nederlands spreken, hebben we gezamenlijk besloten dat een extra cursus inclusief vaktermen de kans op succes groter maakt”, aldus Lisa van der Hulst, accountmanager bij Rijnvicus. “NL Training heeft cursusmateriaal gemaakt van de theorieboeken.” Ook gaan de kandidaten regelmatig op pad met chauffeurs van Bentvelzen.

Chauffeursdiploma

Na de taaltrainingen starten de kandidaten met theorieles voor het chauffeursdiploma en rijbewijs C en E. Als alles volgens plan verloopt, zijn de deelnemers in de eerste helft van 2019 klaar om bij Bentvelzen de weg op te gaan.