Zeker voor het vervoer van gevaarlijke stoffen, dat Schenk Tanktransport doet voor grotere oliemaatschappijen zoals Shell en BP, is de focus op veiligheid hoog. "Wij willen vooroplopen op het gebied van veiligheid”, aldus Arjan Schenk, managing director bij Schenk Tanktransport. "Voor de opdrachtgevers van het bedrijf is het belangrijk dat de doelstellingen behaald worden. De techniek van Samsara kan ons daarbij helpen. Kwaliteit en veiligheid zijn hierbij nauw verbonden.” 

Veiligheid is topprioriteit

Schenk vermeldt dat zijn klanten rapportages vragen over ‘near misses'. "Veiligheid is een topprioriteit voor de klant en dus een indicatie voor de kwaliteit van Schenk Tanktransport. Hierbij helpt deze nieuwe cameratechnologie om dit nóg meer te verbeteren."
tankauto veiligheid

Samsara ondersteunt het transportbedrijf bij het effectief coachen van chauffeurs en het meten van resultaten. Deze resultaten kunnen vervolgens ook gedeeld worden met de opdrachtgevers.

Volgens Rob Looijmans, operations manager bij Schenk Tanktransport, geeft het Samsara-platform en de hoeveelheid datapunten daarin een focus voor de aandachtspunten tijdens coaching momenten. "De chauffeurs waren in eerste instantie sceptisch over deze slimme dashcams, maar gedurende de initiële pilot leerden ook dat zij dat de beelden helpen bij gevaarlijke situaties. Alle chauffeurs die ik heb gevraagd of ik de beelden kan gebruiken voor trainingsdoeleinden hebben positief gereageerd, omdat ze inzien dat dit collega’s kan helpen.”

Veilig rijgedrag

Schenk Tanktransport merkt dat de beelden van hun eigen praktijk veel meer leven bij de chauffeurs en leiden tot een verbeterde trainingssituatie. Het bedrijf kan nu coachen op basis van beelden en heeft hierbij al de eerste resultaten gezien waardoor chauffeurs veiliger rijgedrag vertonen.

Betrouwbare data

Schenk Tanktransport wil zijn klanten standaard kunnen rapporteren over alles wat er onderweg gebeurt. En volgens Schenk verwelkomen klanten dit, zeker omdat het vervoer van gevaarlijke stoffen betreft.