“We zien dat veel verladers nog onvoldoende overzicht hebben in de tarieven van hun transporteurs. Er wordt in de praktijk nog veel gewerkt met losse tarievensheets”, vertelt Derk Klaver, businessdeveloper van Interchains. Doordat tarieven niet centraal opgeslagen zijn, is het bijna onmogelijk geworden om verschillende transporteurs en hun tarieven met elkaar te vergelijken.

Vergelijking wél mogelijk

Met de logistics calculator is een vergelijking wél mogelijk. Het vergelijken kan op basis van verschillende criteria, bijvoorbeeld op basis van de ritprijs, maar ook op het ophaal- en aflevermoment of de rating van de service van de transporteur. “Door het aanbieden van een extra stukje service, zoals het periodiek uploaden van alle tarieven, proberen wij onze klanten zo veel mogelijk te ontlasten”, aldus Klaver.

Uitbreiding met agentennetwerken

InterchainsInterchains en Adaption hopen in 2019 de tool samen verder uit te breiden om ook agentennetwerken de mogelijkheid te geven om onderling hun tarieven te vergelijken. “Volgend jaar gaan we onze dienstverlening uitbreiden met het opnemen van agentennetwerken in de calculator. Nu is het vaak zo dat agenten geen inzicht hebben in elkaars tarieven. Willen ze tarieven bij elkaar opvragen, dan gaat er vaak veel tijd verloren aan het wachten op antwoord. Dit komt ook weer door het gebrek aan inzicht maar bijvoorbeeld ook doordat er in verschillende tijdzones gewerkt wordt.” legt Interchains-accountmanager Lodewijk Hermans uit. Door zich gezamenlijk aan te sluiten op de calculator worden de tarieven gecentraliseerd. Hierdoor zullen de agenten in staat zijn hun klanten veel sneller te woord te staan.