Door de handen ineen te slaan met Thuisbezorgd.nl kan Blokker ervoor zorgen dat haar klanten hun bestelling binnen twee uur in huis hebben. Daarmee wil de retailer inspelen op de verwachting van consumenten dat online bestelde artikeleen steeds sneller worden bezorgd.

Lees ook: Blokker start pilot met eigen duurzame bezorgdienst

Thuisbezorgd.nl is vooral bekend van het bezorgen van maaltijden, maar biedt sinds enige tijd ook dagelijkse boodschappen aan. Het Blokker-convenienceassortiment op het gebied van koken, tafelen en huishouden vormt een logische aanvulling daarop, denkt het bedrijf zelf. Klanten kunnen in eerste instantie ongeveer vijfhonderd Blokker-artikelen via de Thuisbezorgd.nl-app bestellen. Het artikel wordt vervolgens rechtstreeks uit het magazijn van een lokale Blokker-winkel gehaald en door een bezorger van Thuisbezorgd.nl bij de klant afgeleverd.

Proef Blokker in Rotterdam

Aanvankelijk betreft het een proef in de binnenstad van Rotterdam. Daarvoor zijn vijf winkels van Blokker aangesloten op het platform van Thuisbezorgd.nl. “Thuisbezorgd.nl is leidend in het zeer snel bezorgen van maaltijden en boodschappen”, zegt Blokker-ceo Jeanine Holscher. “Door middel van deze samenwerking verwachten wij een hele nieuwe groep klanten aan te spreken; een groep die niet een dag wil of kan wachten op hun pakket. Dat kan een lunchbox voor de eerste schooldag zijn of een stofzuigerzak die op is als het net niet uitkomt. Deze samenwerking sluit daarbij heel goed aan op onze omnichannelstrategie en het is een uitgelezen mogelijkheid om meer te leren over de wensen van onze klanten.”

Bezorging per elektrische fiets

“Na het succesvol aansluiten van supermarktformules als Albert Heijn, Spar en Plus hopen we dat de pilot met Blokker ons inzichten geeft in de manier waarop consumenten de non-foodcategorie ervaren als toevoeging op ons brede aanbod”, vertelt Gijs Weterings, country director van Thuisbezorgd.nl. “We focussen daarbij op producten die een aanvulling bieden voor elk mogelijk eetmoment op de dag – of het nu gaat om ontbijtborden, bewaardozen voor lunchrestjes of pannen en ander kookgerei voor het diner. Alle bestellingen worden door onze bezorgers per elektrische fiets thuisbezorgd.”

De proef loopt tenminste tot het einde van het jaar. Bij succes zullen beide partijen de test uitbreiden naar meer locaties.