Leden van de vakbond praten chauffeurs aan de poorten van de distributiecentra van Kuehne + Nagel bij over hun eisen voor een nieuwe cao beroepsgoederenvervoer. Dit zorgt vanaf 10.00 uur voor oponthoud bij het uit- en inrijden bij de poorten, meldt FNV.

Actie voor cao

De vakbonden gaven eerder deze week al acties aan, omdat de onderhandelingen over de cao op niets zijn uitgelopen. Behalve acties in Zaandam gaat het om werkonderbrekingen in grote winkel-dc’s op verschillende plekken in het land en acties in de chemielogistiek, afvalverwerking en pakketbezorging.

TLN wil gesprek aangaan

Werkgeversorganisatie TLN zegt nog steeds graag in gesprek te gaan. De vakbonden willen niet op die uitnodiging ingaan, omdat de werkgevers geen concreet bod hebben gekoppeld aan hun handreiking.

'Nieuwe cao jaar geldig'

FNV wil dat de nieuwe cao voor een jaar geldig is, van 1 januari tot en met 31 december 2021, met een loonsverhoging van 3,5 procent per 1 januari 2021. De laagste loonschalen moeten volgens de bond bovendien binnen drie jaar stapsgewijs worden verhoogd naar minimaal € 14 bruto per uur.

Standkachel

De vakbond wil verder onder meer een regeling in de cao voor eerder stoppen met werken. Ook heeft wat FNV betreft vanaf 1 juli 2021 elk voertuig een standkachel en -airco en worden afspraken over het werken met rolcontainers zo snel mogelijk doorgevoerd.