De samenwerking met Quinyx is onderdeel van de wereldwijde digitale transformatie die Ceva Logistics op dit moment doormaakt. De strategische personeelsplanning die Quinyx-software creëert, stelt het logistieke bedrijf in staat om werknemers meer flexibiliteit, autoriteit en zicht op hun roosters te bieden. Zo kunnen planningen gemaakt worden die beter aansluiten bij het privéleven van werknemers. Dit draagt bij aan het werkgeluk en behoud van personeel, maar ook aan de aantrekkelijkheid van Ceva Logistics als werkgever.

Beter zicht bij Ceva Logistics

Bovendien ondersteunt Quinyx’ oplossing het operationele management van de logistieke dienstverlener. Dankzij AI-gedreven software krijgen managers meer zicht op de werkdruk, de hoeveelheid shifts die nodig zijn en of er voor die shifts genoeg werknemers beschikbaar zijn. Roosters kunnen hier vervolgens snel en gemakkelijk op aangepast worden, met als resultaat een efficiëntere, betrouwbaardere en flexibelere dienstverlening aan klanten.

Lees ook:
‘Tijdsregistratie kan logistieke bedrijven helpen efficiënter te werken’
Logistieke organisaties moeten het op dit moment hebben van hun werkprocessen om winst te behalen. Tijdsregistratie zou hierbij kunnen helpen.

“Wij definiëren innovatie als de implementatie van nieuwe ideeën met zakelijke impact”, zegt Bart Beeks, global head of contract logistics bij Ceva Logistics. “Met Quinyx kunnen we onze on-sitemedewerkers rechtstreeks ondersteunen door hen een krachtig en ergonomisch hulpmiddel te bieden om hun dagelijkse werkroutines gemakkelijker te maken. Voor ons is dat innovatie.”

Klassieke personeelsplanning voldoet niet meer

Erik Fjellborg, founder en ceo van Quinyx, constateert dat voor grotere logistieke bedrijven klassieke personeelsplanning niet langer toereikend is. “Onze AI-gedreven workforcemanagementsoftware is speciaal ontwikkeld voor dit soort bedrijven in de retail en logistieke sector. We vinden het dan ook geweldig om door Ceva Logistics gekozen te zijn als de perfecte partner voor dit project en kijken uit naar een succesvolle en langdurige samenwerking.”