De organisaties zetten de chauffeurs jaarlijks in het zonnetje, want zonder hen zou onze samenleving stil staan. Zonder chauffeurs zijn de schappen leeg, is er geen brandstof om je auto vol te tanken en komen de cadeaus deze feestdagen nergens aan... Hoog tijd dus om ze weer in het zonnetje te zetten! Tal van bedrijven en organisaties ondersteunden de vorige Dag van de Vrachtwagenchauffeur. De Dag van de Vrachtwagenchauffeur gaat óók internationaal (via Febetra).

Speciale acties

Naast dat bedrijven door heel Nederland speciale acties opzetten voor vrachtwagenchauffeurs, worden chauffeurs op een hele bijzondere manier in het zonnetje gezet … Sterrenfotograaf William Rutten trapt de Dag van de Vrachtwagenchauffeur namelijk af met de opening van een fototentoonstelling met in de hoofdrol: vrachtwagenchauffeurs! Doorgaans minder zichtbaar voor het publieke oog, zijn zij tijdens deze tentoonstelling juist de sterren van de dag.

Meedoen met Dag van de Vrachtwagenchauffeur

Werkgevers kunnen een handje helpen chauffeurs op 8 december eens in het zonnetje te zetten: bosje bloemen, koffie met een taartje bij lossen van de vracht, leg de rode loper uit, verrassingslunch onderweg, schouderklopje bij de uitgang, samen een lied zingen, alles kan. Een werkgever kan dat zelf invullen. Ieder bedrijf kan een leuke activiteit doen. Maar als doel: een onvergetelijke dag voor al die vrachtwagenchauffeurs en er samen een feestje van maken! Inspiratie nodig? Kijk op https://dagvandevrachtwagenchauffeur.nl/#doemee en doe mee.