Wat speelt er allemaal op het gebied van wet- en regelgeving? En hoe zit het met fiscale voordelen? Iedereen die zich oriënteert op de mogelijkheden van elektrisch rijden wil antwoorden op dit soort vragen. StreetScooter Nederland streeft steeds naar kennisbevordering en wil zijn klanten in elke stap naar elektrisch rijden begeleiden. Om dit proces te optimaliseren hebben de adviseurs van StreetScooter Nederland – volgens het bedrijf als eerste in Nederland – het certificaat EV-Specialist behaald. Hiermee wordt alle benodigde kennis gebundeld.

StreetScooter zoekt de breedte op

De adviseurs van StreetScooter Nederland hebben als eerste in Nederland met succes de opleiding tot EV-Specialist doorlopen en het examen EV-Specialist van de Stichting Vakkennis Mobiliteit afgelegd. In de training komen onder meer fiscale voordelen, oplaadmogelijkheden en accutechniek aan bod. “In de praktijk merken we dat er bij de klant nog erg veel onduidelijkheid bestaat over elektrisch rijden”, zegt Jos Bluekens, verkoopadviseur E-mobiliteit bij StreetScooter Nederland. “Wij hebben veel kennis van E-mobiliteit in huis, maar zoeken de breedte in ons advies. Onze klanten mogen van ons verwachten dat zij, bijvoorbeeld op het gebied van wet- en regelgeving, up-to-date informatie krijgen.” Manager Aftersales Bastiaan Stokman vult aan: “Juist omdat e-mobiliteit snel groeit en met name subsidieregelingen veranderen, is het zaak de kennis op peil te houden.” Ook Wijnand Derkman van StreetScooter-partner Nijwa Groep is enthousiast: “De opleiding behandelt hele spectrum rond de elektrische bedrijfswagen.”

Emissievrije stadslogistiek

De elektrische bedrijfswagen voor 100 procent emissievrij last mile-transport brengt de toekomst van schone stadslogistiek vandaag op de weg. De emissievrije oplossing wordt aangeboden voor tal van toepassingen in het emissievrije stadslogistiek, zoals pakketbezorging, geconditioneerd transport van levensmiddelen, horecadistributie, de bouw, servicewerkzaamheden, groenvoorziening en het ophalen van vuilnis.

Over Stichting Vakkennis Mobiliteit

De Stichting Vakkennis Mobiliteit heeft als doel om de specifieke vakkennis over elektrische auto’s bij mobiliteitsprofessionals te borgen. Naast technische aspecten komen in de examens ook zaken als de basisprincipes van elektrotechniek, beleidsmaatregelen en fiscale maatregelen aan bod.