Volgens Verhoeven ging het om een aanval met gijzelsoftware. Daardoor vielen de automatiseringssystemen uit en moest al het werk opeens met de hand worden gedaan. Inmiddels werkt alles weer. Of er losgeld is betaald wilde de directeur van Bakker Logistiek niet zeggen. Het bedrijf heeft aangifte gedaan bij de politie.

Kaas Albert Heijn

De logistiek dienstverlener levert naast kaas ook veel andere levensmiddelen aan "alle grote retailers". Verhoeven kon niet precies zeggen welke klanten op dit moment een tekort hebben aan welke producten.

In gesprek over hervattingen levering

Bakker Logistiek is in gesprek met Albert Heijn over hoe de levering van de kaas weer kan worden hervat. "Het is aan de beterende hand momenteel", zegt een woordvoerster van Albert Heijn. Op de website van Albert Heijn valt te lezen dat er wegens een 'technische storing’ beperkte beschikbaarheid is van voorverpakte kaas. Maandagmiddag waren veel opties nog steeds tijdelijk uitverkocht op de website van de supermarkt. "Online is het nog wat lastig misschien qua bestellen van bijvoorbeeld roombrie, geraspte kaas of plakken kaas, maar de winkels worden beleverd", aldus Albert Heijn.

Jumbo heeft nog voorraad

Jumbo is ook een klant van Bakker Logistiek. Die supermarktketen houdt ook zelf voorraad aan en kan de meeste artikelen nog leveren.