Met de aankoop krijgt Staci Group een stevigere voet aan de grond in Europa en de Verenigde Staten. Door de overname ontstaat een bedrijf met een jaaromzet van ruim € 450 miljoen, waarvan € 100 miljoen door Base Logistics Group wordt bijgedragen. De nieuw te vormen groep omvat een netwerk van zestig warehouses in Europa en de Verenigde Staten, met een totale oppervlakte van ongeveer 660.000 m2 en 2.500 medewerkers. Daarnaast beschikt de groep over hoogwaardige in eigen huis ontwikkelde software en digitale oplossingen.

Base Logistics Group ziet heil in acquisitie

Staci Group neemt met de overname de plaats in van Waterland Private Equity Investments, dat sinds 2016 investeerder is in Base Logistics Group. Robin Voet, ceo bij Base Logistics Group, is blij met de acquisitie door Staci Group. “Door deze overname worden we onderdeel van een succesvolle logistieke organisatie die qua visie en waarden heel goed bij ons past. Vanaf het allereerste contact met Thomas Mortier en zijn team is er een klik geweest en ik heb dan ook alle vertrouwen in de toekomst met Staci Group als onze strategische aandeelhouder.”

Staci Group-ceo Thomas Mortier vult aan: “We zijn verheugd dat we de kans hebben gekregen om zo’n sterke en succesvolle logistieke dienstverlener te mogen toevoegen aan onze groep. Ik kijk erg uit naar de samenwerking.”

Opkomst multichanneldistributie

De internationaal opererende logistiek specialist Staci Group biedt naar eigen zeggen een breed scala aan innovatieve en op maat gemaakte logistieke diensten die inspelen op de veranderende behoeften van klanten en de opkomst van multichanneldistributie. Het hoofdkantoor van Staci bevindt zich in Saint-Ouen-L'Aumône (Frankrijk) en Staci heeft in totaal ruim vijftig vestigingen in Europa en de Verenigde Staten. Het bedrijf is in handen van het management, samen met participatiemaatschappij Ardian en Société Générale Capital Partenaires.

overname base logistics group

Eén geheel binnen Staci Group

Base Logistics Group zal apart opereren binnen Staci Group en blijft als organisatie na de overname geheel intact. Voet: “We hebben in de afgelopen jaren sterke onderlinge synergie gecreëerd tussen de bedrijven Base Logistics, HealthLink en SLS en daar gaan we ook na de overname mee verder.” Mortier vult aan: “In die zin zal er dus voor klanten van Base Logistics Group niets veranderen. We zullen uiteraard wel intensief gebruik gaan maken van elkaars expertise en netwerken, waardoor de dienstverlening richting klanten nog aantrekkelijker wordt.”