Het elektrisch aangedreven bedrijfsvoertuig voor 100 procent emissievrij last mile-transport brengt de toekomst van schone stadslogistiek vandaag op de weg. Bluekens heeft voor het merk een landelijk dekkend servicenetwerk met 52 onderhouds- en servicepunten ingericht en biedt gebruikers een full service-partnership.

StreetScooter voor duurzame stadslogistiek

“StreetScooter is een uniek en bewezen concept voor duurzame stadslogistiek”, stelt Gert-Jan Jonker, general manager bij Bluekens EV. “Niet voor niets rijden er in Duitsland al ruim 12.000 van deze voertuigen. Deze elektrische voertuigen zijn samen goed voor meer dan 100 miljoen gereden kilometers en een CO2-reductie van 37.000 ton. Het voertuig werd samen met de Deutsche Post ontwikkeld en afgestemd op de behoeften en wensen van Deutsche Post. Niet het voertuig is als uitgangspunt genomen, maar juist de eindgebruiker en zijn laatste kilometer – de last mile. 

‘Volwaardig elektrisch alternatief'

Volgens Jonker is de StreetScooter 100 procent emissievrij, robuust en makkelijk te bedienen. “Het is een volwaardig elektrisch alternatief voor lichte bedrijfswagens op benzine of diesel.” 

DHL is de grootste gebruiker

In Nederland is DHL de grootste gebruiker van dit elektrische voertuig. Het heeft op de Nederlandse markt sinds kort concurrentie van de Regis Epic0.