De pakketbezorger breidt hiermee zijn bezorgopties uit om het gemak voor de consument te vergroten en om problemen als verkeerscongestie en milieuvervuiling aan te pakken. In een Budbee Box is plek voor zestig pakketten waardoor de pakketbezorger in potentie slechts naar één adres hoeft in plaats van die zestig. De pakketkluizen staan op dit moment in alle grote steden in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland, Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel. 

Hoe werkt de Budbee Box? 

Wie bestelt bij webshops die zijn aangesloten bij Budbee, kan van de nieuwe bezorgoptie ‘Budbee Box’ gebruikmaken. Bij de checkout kiest de klant voor een Budbee Box-levering of zet op een later moment een thuisbezorging om naar een dergelijke levering via de app. Zodra het pakket is afgeleverd bij een box in de buurt, ontvangt de klant een melding met code waarmee het pakket via de kluis opgehaald kan worden gedurende de openingstijden van de winkel. In Nederland maken onder andere filialen van Ekoplaza, Marqt en Perry Sport al gebruik van deze bezorgoptie.

Efficiënt pakketten bezorgen

“Dankzij onze technologie kunnen we efficiënt pakketten bezorgen”, zegt Jørgen Höppener, general manager Benelux bij Budbee. "Zo wordt 98 procent van onze pakketten ook bij de eerste poging daadwerkelijk bezorgd. We blijven echter continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de logistieke sector groener en klantvriendelijker te maken. Na de introductie van fossielvrije bezorging is de opening van pakketkluizen verspreid over heel Nederland een volgende stap in de goede richting op weg naar meer keuze voor de klant, minder uitstoot en een beter klimaat. We zijn erg blij om samen te werken met partners als Ekoplaza en Marqt, die een perfecte match zijn op duurzaamheid.” 

budbee box bij ekoplaza
Een Budbee Box bij Ekoplaza.

Internationaal succes

De Budbee Box-leveringen zijn volledig fossielvrij en dragen bij aan het doel van het bedrijf om begin 2022 volledig fossielvrij te bezorgen. In Zweden, Denemarken en Finland is het concept enorm positief ontvangen door webshops en de logistieke partners sinds de lancering in 2020, en beoordelen consumenten de service met een gemiddelde van 4,7 uit 5. Inmiddels zijn er meer dan achthonderd pakketkluizen geïnstalleerd in Europa. Daarnaast draagt de ambitie om meer Budbee Boxen te openen in Nederland bij aan de wens van de ACM om meer pakketpunten in Nederland te realiseren.