Na de recorddrukte in 2020 was het dit jaar nog maar de vraag of Black Friday de verwachtingen wederom zou overtreffen. Om bezorgproblemen te voorkomen schaalden pakketbezorgers in aanloop naar Black Friday hun capaciteit massaal op. Inmiddels is duidelijk dat dit jaar opnieuw een nieuw pakketrecord gevestigd is. Volgens Sendcloud nam het pakketvolume afgelopen week met 32 procent toe, vergeleken met dezelfde periode in 2020. De piek lag op Cyber Monday, doordat veel webwinkels hun orders pas na het weekend verwerken.

Pakketten zorgen nog niet voor problemen

Ondanks de drukte zag het verzendplatform vooralsnog geen bezorgproblemen. “Webwinkels en vervoerders waren dit jaar beter voorbereid dan ooit”, zegt Rob van den Heuvel, ceo en cofounder van Sendcloud. “Na de chaos vorig jaar hebben pakketdiensten vol ingezet op de uitbreiding van hun capaciteit door te investeren in nieuwe distributiecentra en een grotere vloot. Ook webwinkels hebben geleerd van vorig jaar en hebben dit jaar kortingen uitgesmeerd over meerdere dagen om drukte te spreiden.”

Cyber Monday elders in Europa

Ook in andere landen was het koopjesfestijn weer een succes. In Duitsland nam het aantal pakketten tijdens Cyber Monday met 225 procent toe en in Frankrijk werden maar liefst 305 procent meer pakketten verzonden. Spanje spant echter de kroon, daar ging afgelopen maandag maar liefst 392 procent meer zendingen over de band.