Het warehouse van Dachser is gelegen aan de A12 op de logistieke hotspot Distripark Doelwijk – 40 kilometer van de haven van Rotterdam en 45 kilometer van Schiphol. 

Dachser wil klanten ontlasten

"Door deze strategische ligging met directe aansluiting op ons Europees groupagenetwerk, zijn onze klanten direct verbonden met Europa en de rest van de wereld", zegt Edwin Vermeulen, general manager Dachser Logistics Center Rotterdam. "Wij bieden onze klanten een logistieke totaaloplossing, waarbij wij zowel wegtransport als lucht- en zeevracht in combinatie met warehousing kunnen verzorgen. We willen onze klanten ontlasten van logistieke uitdagingen, zodat ze zich volledig kunnen concentreren op hun corebusiness."

Covid-19 speelt rol

In december 2019 werd de eerste paal van het nieuwe warehouse geslagen. De plannen voor een nieuwe uitbreiding had de logistiek dienstverlener voor Covid-19 al concreet en zijn precies op tijd voltooid. "Met name in de sectoren waar wij actief in zijn zoals tuinieren, doe-het-zelf, sportartikelen, cosmetica en elektronica, geven mensen meer geld uit", legt René van Zandbergen, contract logistics manager Dachser Benelux, uit. "De extra opslagcapaciteit is daarom nu nog harder nodig en een deel van de nieuwe vloer is dan ook alweer gevuld."