De bijna 150 miljoen jaar oude botten werden op vijf pallets vanuit het Sauriermuseum Aathal in Zwitserland vervoerd naar Noord-Brabant. Daar wachtte een enthousiaste groep preparateurs en wetenschappers de zending op. Zij zullen in een publiek toegankelijk prepareerlaboratorium aan de botten werken.

Vervoersoplossing DB Schenker 

“Onze divisie Fairs, Events & Special Logistics is gespecialiseerd in vervoersoplossingen van zendingen die speciale aandacht nodig hebben”, zegt Nicole Biesheuvel, verantwoordelijk voor Fairs, Events & Special Logistics in de Benelux. “Dat kunnen buitenmaatse objecten zijn die te groot zijn voor reguliere trucks, maar ook delicate zendingen zoals dit transport van langnekdinosaurus ‘Aurora’ die straks in het Oertijdmuseum zal staan pronken. Deze professionele expertise en service op het gebied van Special Logistics biedt het logistiek bedrijf wereldwijd aan in samenwerking met onze businessunits Landtransport, Zeevracht en Luchtvracht.”

Supplychainmanagement

In de Benelux behoort de logistieke dienstverlener tot de top 3 in zijn branche. Met zo’n 4.000 medewerkers en 33 strategisch gelegen logistieke centra en kantoren biedt Schenker Logistics BeNeLux complete geïntegreerde services op het gebied van landtransport, luchtvracht, zeevracht, fairs & events, contractlogistiek en supplychainmanagement.
Benelux