De eerste versie van deze robot werd in mei 2019 geïntroduceerd. Fabrikant Agility Robotics is vervolgens de Digit-robot blijven testen en verfijnen en nu is dus het moment gekomen dat Ford de robot in een logistieke omgeving wil testen. 

Ford ontvangt eerste twee robots

Digit is een robot met armen en benen die met mensen en in menselijke ruimtes kan werken. Ford ontvangt als eerste klant twee robots van de productielijn. Deze samenwerking zet de bestaande samenwerking tussen Agility en Ford voort voor het ontdekken van manieren om klanten van bedrijfswagens, waaronder bedrijven met autonome voertuigen, te helpen om opslag en levering efficiënter en betaalbaarder te maken.

Indoorlogistiek

Belangrijke toepassingen voor verdere verkenning zijn indoor- of first mile-logistiek en last 50 feet-levering. Het onderzoek richten zich ook op hoe Ford's bedrijfsvoertuigen en Digit met elkaar en hun omgeving 'praten' via geavanceerde connectiviteitstechnologieën. De verbonden voertuigen van Ford kunnen bijvoorbeeld continu cloudgebaseerde kaarten bijwerken die met Digit kunnen worden gedeeld, zodat die niet hetzelfde type informatie opnieuw hoeft te maken.

Pakketbezorgservice

Het team verwacht dat, omdat Digit deel zal uitmaken van een pakketbezorgservice, dit communicatiekanaal ook bezorgspecifieke informatie zal bieden, zoals de voorkeur van een klant voor het achterlaten van een pakket bij de buren. Via dit communicatiekanaal kan Digit ook om hulp vragen als er iets onverwachts wordt aangetroffen.

Onlineretail

"Naarmate onlineretail groeit, geloven we dat robots onze commerciële klanten zullen helpen om sterkere bedrijven op te bouwen door leveringen efficiënter en betaalbaarder te maken voor ons allemaal", aldus Ken Washington, vice president Ford Research and Advanced Engineering en Chief Technology Officer. "We hebben dit jaar veel geleerd met Agility, nu kunnen we ons verkennende werk met commerciële Digit-robots versnellen."