Het nieuwe depot draagt bij aan een versterking van het netwerk van GLS Netherlands. “Door de aanzienlijke groei van de capaciteit is een hoge kwaliteit ook gegarandeerd bij een verdere stijging van de volumes”, aldus managing director Milo Kars. "Met de circa 6.200 m2 grote distributieruimte, een geavanceerde sorteerinstallatie en 140 laad- en losdeuren kunnen pakketten te allen tijde snel en efficiënt worden verwerkt."

Het nieuwe depot is strategisch gelegen in het Atlaspark in de haven van Amsterdam. De infrastructuur biedt een goede verbinding met andere depots van de logistieke dienstverlener. Bovendien is het stadscentrum in slechts tien minuten bereikbaar, waardoor de last mile-bezorging sneller verloopt.

GLS wil ecologisch efficiënt zijn

Bij het depot spelen milieubelangen een belangrijke rol. Een aardwarmtepomp als primaire warmtebron reduceert de CO2-uitstoot. Zonnecollectoren voorzien daarnaast het gebouw van ‘groene’ stroom. Om optimaal te profiteren van het daglicht en energie te besparen, vangen prismavormige koepels op het dak het zonlicht op om deze evenredig te verspreiden over de distributieruimte. Bij geringe lichtinval en bij beweging springt de ledverlichting automatisch aan. Verder zijn er met het oog op een klimaatvriendelijke bezorging ook laadstations voor elektrische voertuigen geplaatst.

Werkomgeving

De ruim tweehonderd medewerkers op het depot profiteren door de nieuwbouw van een moderne bedrijfskantine en meer kantoorruimte. Tot het depot behoort verder ook een moderne GLS PakketShop. Verder is de ergonomie voor de chauffeurs verbeterd doordat het laadoppervlak en de depotvloer op gelijke hoogte liggen. “Een verantwoordelijke omgang met mens en milieu is een belangrijk streven van GLS”, zegt Kars. “Ons nieuwe depot is hier volledig op afgestemd met een zuinig gebruik van hulpbronnen en aantrekkelijke werkplekken.”

GLS Netherlands & GLS Group

De distributeur is een dochteronderneming van General Logistics Systems, Amsterdam (GLS). Het bedrijf verzorgt voor meer dan 200.000 klanten betrouwbare, hoogwaardige pakketdiensten en daarnaast express- en logistiekdiensten. Bovendien vervoert GLS in de Benelux pallets en stukgoederen via een geïntegreerd netwerk en in andere regio’s in Europa via geselecteerde partners. De GLS Group is met eigen bedrijven en netwerk partners aanwezig in 45 landen en is via samenwerkingscontracten verbonden met de hele wereld.