Hartsman’s doel van de fusie met J.P. Vis is een verdere schaalvergroting die leidt tot een grotere slagkracht op de markt voor geconditioneerd transport op Scandinavië.

Hartman Expeditie vervoert verse waren

Het vervoer van verse waren, en dan met name groenten en fruit vanuit Nederland naar Scandinavië is de kernactiviteit van zowel Hartman Expeditie als J.P. Vis. Beide bedrijven zijn met name gespecialiseerd in de groepage van geconditioneerde producten waarbij snelheid en betrouwbare levering van levensbelang zijn. Door de activiteiten samen te voegen kunnen er efficiëntere ritten worden samengesteld waardoor de leveringen nog sneller kunnen plaatsvinden. De klanten profiteren daarbij van de toegenomen dichtheid van het netwerk.

Overnight service

Gedurende de dag worden de zendingen verzameld vanuit heel Nederland en naar de overslagcentra in Poeldijk en Nieuw Amsterdam vervoerd. Daar worden vervolgens de meest efficiënte ritten samengesteld waarna de combinaties gedurende de avond uren naar Scandinavië rijden. Hierdoor liggen de verse groenten de volgende ochtend al in het schap in heel Scandinavië. Een overnight service die door een verdere verdichting van het netwerk nu nog verder kan worden uitgebreid.

Minder lege kilometers

Een logisch gevolg van de fusie is dat de beladingsgraad van de voertuigen verder zal toenemen, zowel naar als vanuit Scandinavië. Dit komt de duurzaamheid ten goede door lege kilometers te beperken. Daarnaast leidt de samenwerking van de bedrijven tot een grotere slagkracht waar het gaat om de inkoop. Door de fusie met J.P. Vis wordt de vloot van het bedrijf uitgebreid met veertig trekkende eenheden en 65 opleggers. Daarmee groeit de totale vloot van de groep van bedrijven naar 115 trekkende eenheden en 260 eigen opleggers. Daarnaast zijn er honderd vaste charters actief voor de verschillende bedrijven.

Zelfstandig voortbestaan van J.P. Vis

J.P. Vis zal als bedrijf zelfstandig voortgaan en de eigen kenmerkende huisstijl voortzetten. Alle medewerkers blijven werken op de huidige locatie en in huidige functies. De huidige aandeelhouders en directie, Jan en John Vis, blijven aan J.P. Vis verbonden. Tegelijkertijd zal worden nagedacht over mogelijke synergievoordelen in de toekomst op gebied van planning en huisvesting.
lzv J.P. Vis Scandinavië