Inmiddels is het EFC volledig operationeel. In de loop van 2021 zullen Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland vanuit dit EFC worden beleverd. Naast dat Jumbo door dit EFC zijn onlinebezorgcapaciteit heeft uitgebreid, zorgt de combinatie met de EFC-locaties in ’s-Hertogenbosch en Raalte ook voor een evenwichtige landelijke spreiding van het Jumbo-onlinenetwerk. 

Jumbo groeit snel online

“De markt voor onlineboodschappen is de afgelopen tijd heel hard gegroeid, versneld door onder meer de coronasituatie,” zegt supplychaindirecteur Karel de Jong. “Jumbo is in deze markt een speler van formaat en we willen blijven inspelen op de behoefte van onze klanten. Om dat te bereiken, breiden we onze onlineorganisatie en het bezorgnetwerk steeds verder uit. Met een efficiënte en schaalbare infrastructuur zorgen we voor een nóg sterker omnichannelaanbod voor onze klanten. Daarnaast zitten we met dit nieuwe EFC dichter bij onze klanten in de provincies Noord- en Zuid-Holland. Dit betekent dat we veel minder kilometers maken dan voorheen om de boodschappen bij hen thuis te bezorgen. Dit draagt bij in het verlagen van onze CO2-uitstoot.”

Breeam Outstanding

Het nieuwe EFC in Bleiswijk is gebouwd volgens de norm Breeam Outstanding. Dit resulteert in een pand dat is gemaakt van duurzame en energiebesparende bouwmaterialen. Het dak is voorzien van ongeveer 15.500 zonnepanelen, met een jaarlijks totaal vermogen dat vergelijkbaar is met het gebruik van zo’n 1.700 huishoudens.

online boodschappen jumbo

Maar er is ook naar het binnenklimaat gekeken. Een luchtverversingsinstallatie stemt de lucht op iedere verblijfsruimte af en een verlichtingsplan stemt het licht in de verschillende ruimtes automatisch af op de lichtinval van buiten. In combinatie met diverse geluidreducerende maatregelen wordt zo een optimale werkomgeving gecreëerd. Ook is de buitenomgeving van het pand ecologisch ingericht met een insectenhotel, torenvalkkast, inheemse bomen, bloemrijk grasland en pimpelmees- en koolmeeskasten.

Over Jumbo Supermarkten

Jumbo is een Brabants familiebedrijf met een rijke ondernemershistorie. In 1921 begonnen als groothandel en sindsdien een indrukwekkende groei doorgemaakt naar inmiddels de tweede supermarktketen van Nederland. In 2019 kwamen daar de eerste winkels in België bij. Jumbo telt momenteel ruim 680 supermarkten, waaronder acht Foodmarkten, en de onlinebestel- en bezorgservice. Ook voert het concern het gemakswinkelconcept Jumbo City, waarin elementen van de reguliere Jumbo-winkel, Foodmarkt én van restaurantketen La Place worden gecombineerd. Zo wil Jumbo lekker en gezond eten makkelijk bereikbaar maken voor iedereen.