Kia e-SoulDe metalen, gecoate laadvloer met zes sjor-ogen zorgt ervoor dat de lading makkelijk geplaatst en goed geborgd kan worden. Een luik onder de laadvloer biedt toegang tot de ruimte voor de laadkabel. Al gelang naar de wensen van de ondernemer zijn verschillende maatwerkoplossingen beschikbaar om de laadruimte purpose-built in te richten.

Met de speciale cargo-conversiekit kan elke personenuitvoering van de e-Soul worden omgebouwd naar een bestelwagen. Met zijn opvallende looks, de royale ruimte en de hoge actieradius van 452 km (WLTP) is de e-Soul Cargo een interessant alternatief binnen het segment van de emissievrije bestelauto’s. In de ExecutiveLine-uitvoering beschikt de e-Soul Cargo onder meer over een breedbeeld infotainment- en navigatiesysteem en het Supervision-cluster, het digitale en naar wens te configureren instrumentarium van Kia. Ook standaard: elektrisch verstel-, verwarm- en ventileerbare voorstoelen, lederen bekleding, TomTom Live Services inclusief laadpaalinformatie, voorbereiding voor Apple Carplay & Android Auto, adaptieve Cruise Control, led-verlichting voor en achter, een Harman Kardon Premium Sound System, stuurwielverwarming, parkeersensoren rondom en een achteruitrijcamera.

UVO Connect

Standaard is de e-Soul verbonden met internet via UVO Connect. Gekoppeld aan het grote 10,25" touchscreen kan de berijder genieten van Live Services via TomTom zoals actuele verkeersinformatie, weersvoorspellingen maar ook het zoeken van bestemmingen of informatie met betrekking tot parkeerplaatsen. Via de handige UVO Connect App is het mogelijk om vanaf afstand de deurvergrendeling te bedienen, de airconditioning te bedienen en een laadsessie te starten en stoppen. Verder kan de berijder ter voorbereiding een route naar het navigatiesysteem verzenden via de smartphone-app.

Toekomstplannen

Met de introductie van zijn eerste elektrische bestelauto zet Kia een stap in de richting van nieuwe businessmodellen voor elektrische auto’s en (autonome) mobiliteitsoplossingen. Tegen het einde van 2025 wil Kia elf nieuwe elektrische voertuigen hebben geïntroduceerd. In 2021 wordt het eerste model op basis van een geheel nieuw EV-platform gelanceerd. Kia werkt daarnaast onder meer aan roadmaps voor toekomstige mobiliteitsconcepten, met bijvoorbeeld autonoom rijdende Purpose Built Vehicles voor zowel personen- als goederenvervoer.