Volgens Rotra-directeur Machiel Roelofsen wordt het voor zijn bedrijf op termijn lastiger om een goed dekkend Europees wegtransport partnernetwerk in stand te houden. "Partners vallen weg door overname of gebrek aan opvolging. Daarom is het goed om nu de krachten te bundelen."

Keuze voor Kuehne + Nagel

Rotra biedt een goed transportnetwerk en zeer goed opgeleide en professionele medewerkers, aldus directeur Harm Roelofsen. Om de continuïteit te waarborgen heeft Rotra gekozen voor Kuehne + Nagel – volgens Harm Roelofsen een kapitaalkrachtige partij die groeimogelijkheden biedt voor de medewerkers en klanten. "We geloven dat dit een goed moment is, juist omdat ons bedrijf er goed voorstaat. We hebben dit besluit genomen vanuit kracht, gericht op wat goed is voor de divisie wegtransport op de lange termijn. We streven als bedrijf altijd naar continuïteit voor onze medewerkers en klanten. Vandaag, morgen en daarna. In Kuehne + Nagel hebben we een partner gevonden die op dezelfde manier kijkt naar de toekomst.’' 

Wegtransport en logistiek

De broers Machiel en Harm Roelofsen blijven betrokken bij de wegtransport- en logistieke activiteiten als directieleden van Kuehne + Nagel Nederland en België. De voormalige Rotra-bedrijfsonderdelen wegtransport en logistiek zullen in Nederland en België een leidende rol krijgen in het verder uitbouwen van de divisie ‘Overland’ binnen het Europese wegtransport netwerk van het Zwitsere bedrijf. De activiteiten worden op de huidige locaties voortgezet.

Digitale expediteur

Rotra gaat zich richten op het verder uitbouwen van zee- en luchtexpeditie, binnenvaart en het vervoer per zeeschip van windmolens. De zee- en luchtexpeditietak van Rotra blijft zich ontwikkelen en is het niveau van digitale expediteur zeer dicht genaderd. De nieuwe website en het klantportaal ‘myRotra’ voor onlineboeken, traceren van zendingen, tarifering en zending statistieken ondersteund door een chat- functionaliteit worden nog dit jaar geïntroduceerd.

Container Terminal Doesburg (binnenvaart) wordt ‘preferred supplier’ van Kuehne + Nagel Ocean in Rotterdam, waardoor het volume zal stijgen. De ingang van de terminal is recent verbreed, zodat met grotere schepen kan worden gevaren en de kosten per container zullen afnemen.

Het laatste nieuws omtrent trucks, materieel en alles in de transport branche lees je bij Transport & Logistiek.